Τετάρτη 28 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
Εβγαλε παράνομη την απεργία στα εργοστάσια του Ομίλου «Λεμονιά»

Συνεχίζουν την απεργία οι εργάτες, με όπλο την έμπρακτη αλληλεγγύη και των Λαϊκών Επιτροπών της περιοχής

Ανταποκρινόμενο στο αίτημα της εργοδοσίας, που είχε καταθέσει σχετική αγωγή, το Πρωτοδικείο Βόλου έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία στις επιχειρήσεις του Ομίλου «Λεμονιά» (ΜΕΚ, ΒΕΚ, ΜΕΚ-ΜΑΡΜ, SYMBRO), στην Α' ΒΙΠΕ Βόλου.

Ομως, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα, που διαρκεί, ήδη, 22 μέρες, με χαρακτηριστικά την καθολική συμμετοχή και την αγωνιστική αποφασιστικότητα, κάνοντας πράξη την απόφαση για συνέχιση της απεργίας που πήραν, την περασμένη βδομάδα, στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».

Διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους - είναι απλήρωτοι πάνω από πέντε μήνες - και του επιδόματος αδείας 2011 που κάποιοι δεν έχουν πληρωθεί, καθώς και την κατάργηση της εκ περιτροπής εργασίας που επέβαλε η εργοδοσία, και επαναφορά στο πρότερο εργασιακό καθεστώς του 5ημερου, 8ωρου, 40ωρου.

Συγκέντρωσαν τρόφιμα και χρήματα για τους απεργούς

Κουράγιο και θάρρος να συνεχίσουν και αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της μάχης τους, εκτός από την πίστη στο δίκιο τους και την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, τους δίνει και η εργατική - λαϊκή στήριξη κι αλληλεγγύη στον αγώνα τους που εκδηλώνεται και όσο περνάει ο καιρός απλώνεται και δυναμώνει.

Στο πλαίσιο αυτό οι Λαϊκές Επιτροπές Χιλιαδούς - Αγίου Βασιλείου και Αναλήψεως - Καραγάτς, συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, αλλά και χρηματικό ποσό για την ενίσχυση των οικογενειών των απεργών και το παρέδωσαν, στη διάρκεια επίσκεψης εκπροσώπων τους στην πύλη των εργοστασίων της ΜΕΚ και της ΒΕΚ.

Αγωνιστές των δυο Λαϊκών Επιτροπών έστησαν «τραπεζάκια» έξω από σούπερ μάρκετ του Βόλου ζητώντας από πελάτες που έφταναν εκεί για να ψωνίζουν να προσφέρουν τρόφιμα για τις οικογένειες των απεργών. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν μεγάλες ποσότητες τροφίμων. Το ίδιο μεγάλη και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των γεωργών και των μικροπωλητών της λαϊκής αγοράς επί της οδού Γιάννη Δήμου, στους οποίους απευθύνθηκαν άνθρωποι των δυο Λαϊκών Επιτροπών, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν εκατοντάδες κιλά λαχανικών.

Την προσπάθεια ενίσχυσης των απεργών θα συνεχίσουν οι Λαϊκές Επιτροπές, καλώντας τους φορείς, εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής να στηρίζουν, με κάθε μέσο, το δίκαιο αγώνα των εργατών του ομίλου «Λεμονιά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρατά κλειστά εργοστάσια και χρωστά δεδουλευμένα(2012-11-14 00:00:00.0)
Σφοδρή επίθεση στις βιομηχανίες μετάλλου(2012-07-06 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η απεργία σε ΜΕΚ - ΒΕΚ(2012-03-14 00:00:00.0)
Απεργία την Πέμπτη 12 Γενάρη(2012-01-07 00:00:00.0)
Στάση εργασίας από τους μεταλλεργάτες(2011-11-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ