Σάββατο 24 Μάρτη 2012 - Κυριακή 25 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απόδειξη της σαπίλας του αθλητισμού - επιχείρηση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τα επεισόδια της Κυριακής στο ΟΑΚΑ

«Τα επεισόδια της Κυριακής, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, είναι μια ακόμη απόδειξη της σαπίλας του αθλητισμού - επιχείρηση και αποτέλεσμα της δράσης γνωστών μηχανισμών, που επανειλημμένα έχουν αξιοποιηθεί από το σύστημα για τη συκοφάντηση και το χτύπημα του οργανωμένου εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Η βία που εκδηλώνεται στο χώρο των γηπέδων με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, είναι βία οργανωμένη και κατευθυνόμενη με συγκεκριμένους στόχους: Από τη μία αυτές οι ομάδες, που λειτουργούν ως συμμορίες, υπερασπίζονται τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο, και υπηρετούν τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς. Από την άλλη "γυμνάζονται" στο γήπεδο για να οργανώνουν άλλου είδους δραστηριότητες, για να λειτουργούν ως δυνάμεις κρούσης σε βάρος των οργανωμένων αγώνων του λαού και της νεολαίας. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα επεισόδια στα γήπεδα αξιοποιούνται από τις αστικές κυβερνήσεις για την εφαρμογή ή τη δοκιμή κατασταλτικών σεναρίων και σχεδιασμών, που αργά ή γρήγορα γενικεύονται σε βάρος συνολικά του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Δηλαδή, με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια.

Αυτές οι ομάδες εμφανίζονται από γήπεδο σε γήπεδο και από ομάδα σε ομάδα είτε με ακροδεξιά εθνικιστικά συνθήματα είτε αναρχoαυτόνομα, παριστάνοντας ότι είναι γενικά ενάντια στο σύστημα, καλύπτοντας την ύποπτη προβοκατόρικη και δολοφονική δράση τους.

Είναι εκ του πονηρού η υπερπροβολή από τα ΜΜΕ διαφόρων αναλύσεων, ότι "η βία και τα επεισόδια της Κυριακής είναι αποτέλεσμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης που υπάρχει στην κοινωνία", ότι "αυτά που έγιναν στο ΟΑΚΑ είναι τα ίδια με αυτά που γίνονται στις διαδηλώσεις". Με αυτόν τον τρόπο αντικειμενικά σπρώχνουν τη νεολαία να εκτονώνει τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή της μέσα από τέτοιες ενέργειες, την εκμεταλλεύονται, ταυτίζουν τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες με τη δράση προβοκατόρικων μηχανισμών.

Η ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες, που καταδικάζονται στην ανεργία, στη χρεοκοπία και τους μισθούς των 300 και 400 ευρώ, που στερούνται κάθε δικαίωμα στη ζωή, να γυρίσουν την πλάτη τους σε τέτοιες θεωρίες και σχεδιασμούς. Να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτησή τους σε δύναμη αμφισβήτησης και ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, να συμπορευτούν με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org