Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Μάρτη 2012 - Κυριακή 25 Μάρτη 2012 - αριθ. φύλλου: 11217

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Ασκήσεις πολλαπλής αντιλαϊκής στόχευσης

Eurokinissi

Την περασμένη Κυριακή παρακολουθήσαμε μια πράξη που από τα αστικά μέσα ενημέρωσης εμφανίστηκε σαν μέρος του σίριαλ «βία στα γήπεδα». Κουκουλοφόροι / κρανιοφόροι με «μολότοφ», φωτοβολίδες και άλλα πυρομαχικά ασκήθηκαν στην αντιπαράθεση με αστυνομικές δυνάμεις και αντίστροφα η αστυνομία προσομοίωσε στο πεδίο μια μάχη με ανθρώπινους στόχους σε ελεγχόμενη ζώνη.

Πλήθος τα ερωτήματα για όσα έγιναν και δεν έγιναν. Για τον τρόπο δράσης, την ταυτότητα φυσικών και ηθικών αυτουργών, τους σκοπούς, τα κίνητρά τους. Επιβεβαίωσαν πως ήταν μια προσχεδιασμένη οργανωμένη επιχείρηση που εκτελέστηκε με συντονισμό. Και μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η ομοιότητα με την προβοκατόρικη δράση κουκουλοφόρων σε διαδηλώσεις ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Χαρακτηριστικά, η ΚΝΕ σημείωσε στην ανακοίνωσή της: «Από τη μία αυτές οι ομάδες, που λειτουργούν ως συμμορίες, υπερασπίζονται τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο, και υπηρετούν τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς. Από την άλλη "γυμνάζονται" στο γήπεδο για να οργανώνουν άλλου είδους δραστηριότητες, για να λειτουργούν ως δυνάμεις κρούσης σε βάρος των οργανωμένων αγώνων του λαού και της νεολαίας. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα επεισόδια στα γήπεδα αξιοποιούνται από τις αστικές κυβερνήσεις για την εφαρμογή ή τη δοκιμή κατασταλτικών σεναρίων και σχεδιασμών, που αργά ή γρήγορα γενικεύονται σε βάρος συνολικά του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Δηλαδή, με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια (...) Είναι εκ του πονηρού η υπερπροβολή από τα ΜΜΕ διαφόρων αναλύσεων ότι "η βία και τα επεισόδια της Κυριακής είναι αποτέλεσμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης που υπάρχει στην κοινωνία", ότι "αυτά που έγιναν στο ΟΑΚΑ είναι τα ίδια με αυτά που γίνονται στις διαδηλώσεις". Με αυτόν τον τρόπο αντικειμενικά σπρώχνουν τη νεολαία να εκτονώνει τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή της μέσα από τέτοιες ενέργειες, την εκμεταλλεύονται, ταυτίζουν τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες με τη δράση προβοκατόρικων μηχανισμών».


ΣΕΛ.  7


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Εξαιρετικά σημαντική η συμβολή τους στη μάχη για τις Συμβάσεις

ΣΕΛ.  16
ΤΑΣΟΣ ΨΑΡΡΑΣ
«Το πρώτο υλικό είναι η πραγματικότητα»

Συνέντευξη για το ρόλο που μπορεί και πρέπει να έχει ο κινηματογράφος σήμερα, με έναν από τους δυναμικότερους εκπροσώπους της γενιάς του «νέου ελληνικού κινηματογράφου».


ΣΕΛ.  4   -   5
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Υπερυπολογιστές σε ρόλο χαφιέ

Νέες εγκαταστάσεις με εξοπλισμό απίστευτης χωρητικότητας αποθήκευσης και πανίσχυρους υπερυπολογιστές αποκρυπτογράφησης χρησιμοποιεί η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ, για να καταγράφει οτιδήποτε διακινείται στα δίκτυα επικοινωνιών, οπουδήποτε στον κόσμο.


ΣΕΛ.  9
ΝΙΚΟΣ ΚΥΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ραψωδία στο λαϊκό αγώνα το έργο του

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε, από το θάνατο του αγωνιστή, λογοτέχνη και δημοσιογράφου Νίκου Κυτόπουλου


ΣΕΛ.  3
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ
Στο ρυθμό της ευρω-ύπνωσης

ΣΕΛ.  6

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ