Την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, και μάλιστα εδώ και τώρα, εναντίον των κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας τονίζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο εκλεγμένος με στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Οικολόγων δήμαρχος Αθήνας, Γ. Καμίνης.
Εμφανιζόμενος στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ ζήτησε ξανά η Ελληνική Αστυνομία να κάνει τη «δουλειά» της. Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» επανέλαβε ότι σύντομα θα παρουσιάσει νομοσχέδιο για περιορισμό έως και απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο, όπως χρόνια τώρα ζητούν οι εμποροβιομήχανοι. «Θέλω προεκλογικά να πάρουν θέση τα πολιτικά κόμματα σε αυτό το πράγμα (...) Αν είναι δυνατόν να ψηφιστεί πάρα πολύ νωρίς στην επόμενη Βουλή». Μα δεν μπορεί να περιμένει ως τότε. Ζητά περιορισμό κινητοποιήσεων εδώ και τώρα: «Η συντριπτική πλειονότητα των διαδηλώσεων στο κέντρο είναι διαδηλώσεις των 50 και 100 ατόμων. Λοιπόν, εκεί έχει το χρέος η Αστυνομία και χωρίς νόμους και χωρίς τίποτα, και μόνο με την Αρχή της Αναλογικότητας, που επιβάλλει το Σύνταγμα, να τους περιορίσει τους ανθρώπους αυτούς στο πεζοδρόμιο (...) Ολα τα δικαιώματα, είτε είναι το δικαίωμα της διαδήλωσης, είτε είναι το δικαίωμα σεβασμού της προσωπικότητας οποιουδήποτε, έχει κι αυτό τα όριά του».
Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε χτες στη Βουλή και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λέγοντας: «Πρέπει να σταθούμε μπροστά στο φαινόμενο του κέντρου της Αθήνας ως ένα φαινόμενο όπου παράγεται αυτό που είναι εκτεταμένο στη χώρα, δυστυχώς: Η ανομία. Να την καταπολεμήσουμε μέσα στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και να δώσουμε μια απάντηση καταλυτική. Αυτά θα τελειώσουν σύντομα γιατί αυτή πρέπει να είναι η απάντηση του κράτους δικαίου. Και σ' αυτό καλώ να συμφωνήσουν όλοι».
Ανταπαντώντας ο Θ. Παφίλης προειδοποίησε: «Αν με όλα αυτά σχεδιάζετε να μετατρέψετε το κέντρο της Αθήνας σε νεκρή ζώνη από κινητοποιήσεις εργαζομένων, είστε μακριά νυχτωμένοι. Αν σχεδιάζετε παρελάσεις και όχι διαδηλώσεις, χρησιμοποιώντας όλους τους προβοκατόρικους μηχανισμούς που για τριάντα χρόνια τουλάχιστον δεν πιάνονται και που χτυπούν οργανωμένα και σχεδιασμένα κάθε φορά που ο λαός αναθαρρεί και βγαίνει στο δρόμο, κάνετε ένα μεγάλο λάθος. Οι αγώνες δεν πρόκειται να σταματήσουν, ούτε πρόκειται να μετατραπεί η Αθήνα - και συνολικά οι πόλεις της Ελλάδας - σε νεκροταφείο σε μια στιγμή που ο εργαζόμενος, ο παραγωγός του πλούτου, καλείται να γυρίσει πενήντα χρόνια πίσω. Δεν πρόκειται να το πετύχετε».