Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Αστεγο» το 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου

Το καθεστώς της διπλοβάρδιας, με τις αντιπαιδαγωγικές συνέπειες που αυτό έχει, βιώνουν τις τελευταίες βδομάδες οι 198 μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλύμνου, καθώς πρόσφατα αποδείχτηκε ότι το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το σχολείο τα τελευταία χρόνια είναι ακατάλληλο. Πρόκειται για το σχολικό συγκρότημα Ψιλιανής, από το οποίο η Νομαρχία αποφάσισε στις 2 του Φλεβάρη να απομακρυνθούν το 2ο Γυμνάσιο, το 2ο Λύκειο και το Εσπερινό Γυμνάσιο Καλύμνου που μέχρι τότε συστεγάζονταν, επειδή μετά από μελέτη, το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο από την κατασκευή του. Το 2ο Λύκειο και το Εσπερινό Γυμνάσιο μεταφέρθηκαν σε παλιότερο κτίριο, και το 2ο Γυμνάσιο φιλοξενείται στο 1ο Γυμνάσιο Καλύμνου σε απογευματινή βάρδια. Ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Γυμνασίου, εκφράζει την ανησυχία του για την ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά τα παιδιά τους και ζητούν ως προσωρινή λύση να προμηθευτεί η Νομαρχία προκατασκευασμένες αίθουσες που θα τοποθετηθούν στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος Ψιλιανής μέχρι να γίνει σοβαρή μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου που θα εγγυάται την ασφάλεια των μαθητών.

Με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Καλύμνου του ΚΚΕ καλεί το λαό του νησιού να παλέψει για την οριστική λύση του κτιριακού προβλήματος, για το οποίο, όπως τονίζει, «είναι γνωστός ο ένοχος, γνωστές είναι και οι αιτίες». Η ΚΟΒ Καλύμνου αναφέρεται στο σύστημα κατασκευής δημοσίων έργων από εργολάβους, ενώ σε ό,τι αφορά το δήμο, σημειώνει ότι «δεν μπορεί να καλύπτεται ούτε πίσω από νομοθεσίες, ούτε πίσω από οδηγίες - εντολές της ΕΕ και να νίπτει τας χείρας του».

Η ΚΟΒ Καλύμνου καλεί το λαό του νησιού να μην επιτρέψει, με αφορμή το κτιριακό, την υποβάθμιση των σχολείων της Καλύμνου, τονίζοντας χαρακτηριστικά «κανένας εφησυχασμός στις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις». «Ούτε πρωινά - απογευματινά, ούτε διασπορά του σχολείου σε αίθουσες σκόρπιες ανά την Κάλυμνο, ούτε πολύ περισσότερο συγχωνεύσεις των σχολείων και δημιουργία πολυάριθμων τμημάτων, πρόταση που έτσι κι αλλιώς υπήρχε και που δε θα πρέπει τώρα να πραγματοποιηθεί», σημειώνει η ΚΟΒ Καλύμνου. «Ενα συντονιστικό όργανο αγώνα, από εκπροσώπους των μαθητών, καθηγητών, γονέων και όλων των μαζικών φορέων της Καλύμνου πρέπει να λειτουργήσει. Θα πρέπει να βρουν όλη την Κάλυμνο μπροστά τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ