Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τραμπούκικη επίθεση από τη ΔΑΠ

Σε μια κατάπτυστη, τραμπούκικη επίθεση προς την Πανσπουδαστική ΚΣ προχώρησε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (δηλαδή της παράταξης της ΝΔ), στο ΤΕΙ Λάρισας. Προχτές, ένας μέλος της ΔΑΠ επιτέθηκε σε σπουδάστρια - μέλος της ΠΚΣ, που ήταν εκείνη την ώρα μόνη της στο τραπεζάκι της ΠΚΣ στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής, χτυπώντας τη στο χέρι και τραβώντας της τα μαλλιά. Το γεγονός έχει και συνέχεια, καθώς ο δράστης μαζί με άλλους τραμπούκους - μέλη της παράταξής του έσπασαν το τραπεζάκι της ΠΚΣ και κατέστρεψαν όλο το ενημερωτικό υλικό που ήταν πάνω και προορίζονταν για τους σπουδαστές. Απείλησαν, μάλιστα, ότι «η ΠΚΣ δεν έχει δικαίωμα να βγάζει τραπεζάκι» στη συγκεκριμένη σχολή.

Τα τραπεζάκια των παρατάξεων έχουν σκοπό την ενημέρωση των σπουδαστών για ό,τι γίνεται στα ΤΕΙ και για τις θέσεις κάθε παράταξης. Είναι, λοιπόν, ολοφάνερο ότι η «φωνή της ΠΚΣ» δεν αρέσει καθόλου στη ΔΑΠ και επιλέγει τέτοιου είδους φασιστικά μέσα για να τη φιμώσει.

«Οι τακτικές της ΔΑΠ είναι γνωστές εδώ και χρόνια πια σε όλη την Ελλάδα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΚΣ του ΤΕΙ Λάρισας. «Πιο πολύ απ' όλα φοβούνται ότι θα αποκαλύπτεται μέσω της Πανσπουδαστικής σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό σπουδαστών το ότι τους αντιμετωπίζουν ως προβατάκια και κουκιά για τις εκλογές τους, θέλοντάς τους στο σκοτάδι της ενημέρωσης». Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που οι εξελίξεις στα ΤΕΙ «τρέχουν», το σπουδαστικό κίνημα καλείται να απαντήσει, η ΔΑΠ έσκυψε το κεφάλι στην κυβερνητική πολιτική υποβάθμισης των ιδρυμάτων. Στο ΚΣ της ΕΣΕΕ και στις σχολές δεν ξεκαθαρίζει τη στάση της, ενώ η ΠΚΣ από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε την κυβερνητική απάτη του νομοσχεδίου και απαίτησε ο λόγος να δοθεί στους σπουδαστές μέσα από γενικές συνελεύσεις.

«Η Πανσπουδαστική δε φιμώνεται, δε φοβάται, δε σταματά. Αντίθετα συνεχίζει με όλο και περισσότερους σπουδαστές να συσπειρώνονται γύρω της», τονίζει η ανακοίνωση στο ΤΕΙ Λάρισας και καταλήγει: «Το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα δυναμώνει, γίνεται ποτάμι που διεκδικεί» και δε θα υποταχτεί στα διάφορα «μακριά χέρια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυτοδύναμη η ΠΚΣ στο Σύλλογο Εστιακών του ΤΕΙ Θεσσαλίας(2015-05-22 00:00:00.0)
Επιχείρηση απειλών και εκβιασμού των σπουδαστών(2006-03-31 00:00:00.0)
ΔΑΠ και ΠΑΣΠ υπόλογες για τη νοθεία(2005-04-14 00:00:00.0)
Τραμπουκισμοί και ρουσφέτια...(2005-03-23 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τη συμπαιγνία ΠΑΣΠ - ΔΑΠ(2001-02-14 00:00:00.0)
Συνάντηση ερήμην των σπουδαστών(2000-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ