Τετάρτη 7 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΚ - ΒΕΚ - ΒΟΛΟΣ
Συνεχίζεται ο σκληρός απεργιακός αγώνας

Στο πλευρό των εργατών το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας

Στις πύλες της ΜΕΚ συνεχίζεται η μάχη της απεργιακής περιφρούρησης
Στις πύλες της ΜΕΚ συνεχίζεται η μάχη της απεργιακής περιφρούρησης
Απεργία διαρκείας πραγματοποιούν οι εργάτες των εργοστασίων Μετάλλου ΜΕΚ και ΒΕΚ, που βρίσκονται στην Α' ΒΙΠΕ Βόλου - ιδιοκτησίας αδελφών Λεμονιά - διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Νοέμβρη, ενώ οι εργάτες από τη ΜΕΚ δεν έχουν πάρει ούτε το επίδομα άδειας.

Την απεργία κήρυξε το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» - είχε προηγηθεί απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων - κλιμακώνοντας την πάλη που ξεκίνησε, εδώ και καιρό, με επίσχεση εργασίας.

Με επιτυχία δίνεται και η μάχη της περιφρούρησης της απεργίας από τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του Συνδικάτου, που έχουν «στρατοπεδεύσει» στις πύλες των δυο εργοστασίων όπου έχουν αναρτήσει «πανό», να δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να περάσουν τα απεργοσπαστικά σχέδια που εξυφαίνει η εργοδοσία. Την συμπαράσταση του ΚΚΕ, στον αγώνα τους εξέφρασε, με την παρουσία του, ο Απ. Νάνος, βουλευτής Μαγνησίας του Κόμματος.

«Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση» υπογράμμισε, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Γ. Ρούσσας, πρόεδρος του Συνδικάτου, καταγγέλλοντας ότι οι εργοδότες, στην απεγνωσμένη προσπάθεια να τον σταματήσουν, επιδίδονται σε συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον των εργαζομένων που παλεύουν για το δίκιο τους, αλλά και κατά του Συνδικάτου που οργανώνει την πάλη τους. Μ' αυτό τον τρόπο - είπε - επιχειρούν να σηκώσουν «κουρνιαχτό» για να κρύψουν τη σκληρή, αντεργατική στάση και συμπεριφορά τους, όπως εκφράζεται, όχι μόνο με την άρνησή τους να καταβάλουν τα δεδουλευμένα, αλλά και με τα άλλα, άγρια αντεργατικά μέτρα που, κατά καιρούς, έχουν πάρει, (απολύσεις, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία κ.ά.).

Ανέφερε, δε, ότι το Συνδικάτο έχει καταρτίσει πρόγραμμα ενημερωτικών επαφών με τους μεταλλεργάτες όλων των εργοστασίων της περιοχής, με στόχο, στις επόμενες μέρες, να κηρύξει απεργία σε όλη τη Μαγνησία, καθώς σε όλες, σχεδόν, τις επιχειρήσεις του κλάδου οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με καθυστερήσεις πληρωμών, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, απολύσεις κλπ.

Συνεχίζουν και στην «ΚΟΝΤΙ»

Το σκληρό αγώνα τους για την επαναλειτουργία της επιχείρησης συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της πρώην ΚΟΝΤΙ, που έχουν απολυθεί εδώ και έξι μήνες - ακόμα δεν έχουν πάρει ολόκληρη την αποζημίωσή τους - και, εδώ και καιρό, έχουν «κατασκηνώσει» έξω από την πύλη του εργοστασίου στην Β' ΒΙΠΕ Βόλου.

Χτες, για μια ακόμα φορά, οι εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν στα φορτηγά της εταιρίας να βγάλουν έξω από το εργοστάσιο χάλυβα, που τον πουλάει ως πρώτη ύλη. Παρά την εκφοβιστική παρουσία μιας διμοιρίας ΜΑΤ, δεν πτοήθηκαν και, παρατάσσοντας αυτοκίνητα μπροστά στην πύλη, έκλεισαν το δρόμο εξόδου για τα φορτηγά, με αποτέλεσμα οι οδηγοί τους να αναγκαστούν, μετά από ώρες, να τα βγάλουν χωρίς τις φορτωμένες καρότσες τους. Παρών στην πύλη του εργοστασίου ήταν ο Απ. Νάνος, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι, ενώ η εργοδοσία, επισήμως, ισχυρίζεται ότι το εργοστάσιο παραμένει κλειστό, προχωράει, «στα κρυφά», σε προσλήψεις νέου προσωπικού από τους εργαζόμενους που είχαν αποχωρήσει μέσω του προγράμματος «εθελούσιας εξόδου». Προχτές προσέλαβε άλλους 4 - ένας βοηθό λογιστή, έναν υπάλληλο γραφείου και δυο εξωτερικούς συνεργάτες - ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό του προσωπικού της στα 12 άτομα - γεγονός που, σύμφωνα με τους εργαζόμενους ετοιμάζεται να ξαναλειτουργήσει την επιχείρηση χωρίς αυτούς, αλλά με άλλους που θα δουλεύουν με πολύ μικρότερους μισθούς και χωρίς βασικά εργατικά και εργασιακά δικαιώματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν για ενάμιση μήνα(2012-04-19 00:00:00.0)
Συνεχίζουν την απεργία(2012-03-27 00:00:00.0)
Δυναμικό μήνυμα από το προχτεσινό συλλαλητήριο(2012-03-17 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο στη Μαγνησία(2012-03-15 00:00:00.0)
Πανεργατική απεργία σήμερα στο Βόλο για τους χαλυβουργούς(2012-01-12 00:00:00.0)
Σε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα(2010-07-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ