Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ»
«Ομηροι» οι εργαζόμενοι

Να άρουν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι στην εταιρεία του Κ. Γιαννίκου Bestend (εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή», περιοδικά «TiVο», «Δίφωνο», «Informer») προκειμένου να μεταβιβαστούν οι τίτλοι στους φερόμενους νέους ιδιοκτήτες απαιτεί η εργοδοσία.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Γιαννίκος και οι εμφανιζόμενοι ως αγοραστές Δ. Μπενέκος και Α. Σκαναβής (ιδιοκτήτες του «Ελεύθερου Τύπου») ζητούν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν την άρση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, χωρίς όμως να πληρωθούν αλλά με την «υπόσχεση» ότι αυτό θα γίνει - γενικά και αόριστα - το επόμενο διάστημα. Οπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι σε σχετική ανακοίνωση όσοι τελικά προσληφθούν στην εταιρεία, που εκδίδει τον «Ελεύθερο Τύπο», θα υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, και μάλιστα χωρίς συγκεκριμένους όρους και με άγνωστο το ύψος του μισθού.

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων της Bestend αποφάσισε ομόφωνα να μην άρει τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει και για τα οποία αναμένουν την έκδοση της δικαστικής απόφασης, προτού καταβληθούν μέχρι τελευταίου λεπτού του ευρώ τα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ