Σάββατο 18 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΛΟΝΙΚΗΣ
Αποκαλύπτει τον αντεργατικό της ρόλο

Για μια ακόμα φορά η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης απέδειξαν ότι ακολουθούν με συνέπεια την πολιτική των κομμάτων που τους στήριξαν, τη βάρβαρη πολιτική των κομμάτων του Μνημονίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μέσα από επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, το ΚΚΕ και το εργατικό κίνημα, αρνήθηκαν για μια ακόμα φορά χτες να αναγνωρίσουν με απόφασή τους, ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στη καθαριότητα καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες, αποκλείοντάς τους έτσι ακόμα και από το δικαίωμα να διεκδικήσουν (όπως άλλοι εργαζόμενοι στο παρελθόν) τη συνέχιση της εργασίας τους.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και χτες την ώρα έναρξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, απαιτώντας να προταχθεί η συζήτηση του αιτήματός τους. Η πλειοψηφία της Διοίκησης αρνήθηκε εξαπολύοντας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά πάντων και οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη της αίθουσας. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διέκοψε τη συνεδρίαση.

Νωρίτερα, στην αρχή της συνεδρίασης, ο δήμαρχος, Γ. Μπουτάρης, έλεγε «εμείς βεβαιώσαμε ότι οι θέσεις είναι πάγιες και διαρκείς όχι οι άνθρωποι που τις καλύπτουν», ότι «τα ψηφίσματα είναι κωλόχαρτα έτσι κι αλλιώς για τις διάφορες αρχές». Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Αβραμόπουλος επιτέθηκε με μειωτικούς χαρακτηρισμούς στον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης που στέκεται στο πλευρό των συμβασιούχων.

Οι δηλώσεις του δημάρχου για το θέμα των συμβασιούχων, αποκαλύπτουν σε κάθε περίπτωση το πόσο επικίνδυνη είναι η διοίκηση του δήμου, αφού με την πολιτική της στρέφεται ευθέως κατά των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού. Ενώ λοιπόν μιλά για «πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην καθαριότητα» οι οποίες θα έπρεπε να «καλύπτονται από μόνιμους υπαλλήλους», στερεί από τους συμβασιούχους εργαζόμενους τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την επιστροφή τους στην εργασία.

Την ίδια ώρα υπερασπίζεται τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ως δήθεν γιατρικό για την ανεργία, λέγοντας: «Αν αυτή τη λογική των συμβάσεων ορισμένου χρόνου την ανατρέψουμε, μονιμοποιώντας τους συμβασιούχους, τότε ουσιαστικά εξυπηρετούμε τις ανάγκες και το δικαίωμα στην εργασία μόνο ορισμένων συμπολιτών μας (συγκεκριμένα περίπου 600 ανθρώπων), αφήνοντας έξω από το λογαριασμό τους χιλιάδες ανέργους».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καταγγέλλουν τον επικίνδυνο κατήφορο της διοίκησης Μπουτάρη. Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Αρνούνται πάνω απ' όλα ότι το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα και όχι η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι πάγιο και διαρκές δικαίωμα όλων των εργαζόμενων, ότι κι αν λένε οι νόμοι των κυβερνήσεων της εργοδοσίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η διοίκηση Μπουτάρη προσπαθεί να φέρει σε αντίθεση τους απολυόμενους με τους άνεργους, μοιράζοντας τις θέσεις ανεργίας και καλλιεργώντας κλίμα ανθρωποφαγίας.

Πάνω απ' όλα στο στόχο αυτής της πολιτικής είναι η ιδιωτικοποίηση μεταξύ των άλλων και της καθαριότητας, πάνω στο πτώμα των εργατικών δικαιωμάτων, με μισθούς 300 ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ