Σάββατο 18 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη ζητιανιά για την εγχείρηση μικρού παιδιού

Με τη ζητιανιά σε μεγαλεπήβολους επιχειρηματίες καλύφθηκε η μεταφορά του βρέφους τεσσάρων μηνών σε νοσοκομείο της Αγγλίας (Great Ormond Street Hospital for Children) προκειμένου να υποβληθεί σε επείγουσα μεταμόσχευση λεπτού εντέρου, που δε γίνεται στη χώρα μας. Παράλληλα η περίπτωση του μικρού αρρώστου αποκαλύπτει τις δραματικές διαστάσεις που αποκτά η αντιμετώπιση της υγείας ως εμπορεύματος που θα διασφαλίζει έσοδα και κέρδη στα νοσοκομεία.

Οπως προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το κόστος της νοσηλείας στο παραπάνω κέντρο είναι 400.000 ευρώ, «ποσό το οποίο θα μπορούσε να εισπράξει μέσω της διαδικασίας του Ε-112, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης το ιατρικό κέντρο δεν αποδεχόταν την παραπάνω διαδικασία». Δηλαδή το αγγλικό νοσοκομείο ξέχασε το περίφημο «ευρωπαϊκό κεκτημένο» και ήθελε «ντούκου τα λεφτά». Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Υγείας της Εθνικής Τράπεζας - όπου είναι ασφαλισμένο το παιδί - «ενέκρινε το ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο και φυσικά ήταν ανεπαρκές για τη μετάβαση του βρέφους» αναφέρει ο υπουργός Υγείας, που βρίσκει και την ευκαιρία να μεμφθεί το Ταμείο, αναφέροντας: «Αν και χρεοκοπημένο έχει αρνηθεί την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ».

Ετσι το υπολειπόμενο ποσό καλύφθηκε με «προσωπική παρέμβαση του υπουργού Υγείας» και χάρη στην «ευγενική συνδρομή» τριών επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ