Σάββατο 18 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ «ELITE»
Δε δέχονται τα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή τους

Με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης δηλώνουν ότι απορρίπτουν τα νέα βάρβαρα μέτρα

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων της ELITE
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων της ELITE
Μετά τους εργαζόμενους της ΦΑΓΕ και της ΜΕΒΓΑΛ και οι εργαζόμενοι της υποδηματοποιίας ELITE ξεκαθάρισαν ότι δε θα δεχθούν να εφαρμοστεί κανένα μέτρο που θα συντρίβει τα δικαιώματα και τη ζωή τους, δε θα δεχτούν να χτυπηθούν οι μισθοί, οι συλλογικές συμβάσεις, οι συντάξεις τους. Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ELITE πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στο χώρο του εργοστασίου, μετά από πρόσκληση της Εργοστασιακής Επιτροπής και του κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής, όπου και συζητήθηκαν οι εξελίξεις μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου από τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου.

Στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης σημειώνεται:

«Τα βάρβαρα μέτρα, που πτωχεύουν τους εργαζόμενους, είναι μέτρα που έχουν ένα και μόνο κερδισμένο. Τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων, το χτύπημα και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η απαλλαγή των εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές, δεν είναι μέτρα που καλύπτουν το δημόσιο χρέος, δεν έχουν σχέση με τα ελλείμματα. Ο πραγματικός στόχος τους είναι να πληρώσει την κρίση ο λαός και όχι το μεγάλο κεφάλαιο που τη δημιούργησε.

Εχουμε δύο δρόμους να διαλέξουμε. 'Η θα υποταχθούμε και θα τα σαρώσουν όλα ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις ζωές μας, των παιδιών μας και των εγγονιών μας στα χέρια των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και του πολιτικού τους προσωπικού.

Ο πολύμηνος ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών μάς δείχνει το δρόμο. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να ζούμε με 400 ευρώ. Απορρίπτουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα. Δε δεχόμαστε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Απευθυνόμαστε προς τη διεύθυνση της επιχείρησης στην οποία εργαζόμαστε. Δεν θα δεχτούμε την κατάργηση καμίας ΣΣΕ που καλύπτει τους εργαζόμενους της ΕLΙΤE (υποδηματεργατών, εργατών αποθήκης, λογιστών, υπαλλήλων γραφείου κλπ.). Σε αντίθετη περίπτωση, αποφασίζουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις κάθε μορφής (απεργιακές κινητοποιήσεις, καταλήψεις κλπ)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ