Σάββατο 17 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΜΕ
Οι εκπαιδευτικοί συντονίζουν τη δράση τους

Αποφάσισαν τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 21 Φλεβάρη

Σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας και τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν οι εκπαιδευτικοί την Τετάρτη 21 Φλεβάρη, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των ΕΛΜΕ. Η Συντονιστική Επιτροπή αποτελείται από τις περισσότερες ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου Αττικής (12 σε σύνολο 18), οι οποίες αποφάσισαν από κοινού να συντονίσουν τη δράση τους. Η συγκέντρωση έχει οριστεί για τη 1 το μεσημέρι. Μάλιστα, οι εκπαιδευτικοί εκείνη την ημέρα θα διεκδικήσουν συνάντηση και με τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου.

Η πλειονότητα των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου εκτίμησε, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και Διοικητικών Συμβουλίων ότι η απραξία και η αδράνεια διαιωνίζει και επαυξάνει τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης. Ετσι αποφάσισε να πάρει τις ευθύνες στα χέρια της, επικεντρώνοντας τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών στο παρακάτω πλαίσιο:

Ουσιαστικές αυξήσεις ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από ένα μισθό. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και ικανοποίηση των πάγιων ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών διεκδικήσεων (πλήρης σύνταξη στα 30 έτη υπηρεσίας). Κατάργηση των νόμων 2525 και 2640. Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο. Οχι στην αξιολόγηση - χειραγώγηση. Απρόσκοπτη μισθολογική εξέλιξη. Να σταματήσουν οι διώξεις μαθητών και καθηγητών.

Μάλιστα, σε προηγούμενη απόφαση των ΓΣ των ΕΛΜΕ τονίζεται ότι απαιτείται αποφασιστικός αγώνας και συντονισμός της δράσης των ΕΛΜΕ από τα «κάτω» με αποφάσεις ΓΣ, δημιουργία Επιτροπών Αγώνα και μαζικές διαδικασίες σε κοινό βηματισμό με τους μαθητές, που διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή, με τους φοιτητές και σπουδαστές, μαζί με τους γονείς που αναγκάζονται να πληρώνουν αδρά για τη μόρφωση των παιδιών τους, τους υπόλοιπους εργαζόμενους που πλήττονται βάναυσα από την κυβερνητική πολιτική.

Η Συντονιστική Επιτροπή των ΕΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά έξω από το υπουργείο Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ