Τρίτη 14 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ
Συγκαλύπτουν το οργανωμένο σχέδιο καταστολής

Να συγκαλύψει τις παραμέτρους του οργανωμένου κρατικού σχεδίου καταστολής, που εφαρμόστηκε την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο την τρομοκράτηση των λαϊκών στρωμάτων επιχείρησε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την ίδια ώρα που όλος ο ελληνικός λαός έγινε μάρτυρας της συντονισμένης δράσης ΜΑΤ και κουκουλοφόρων, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει «όλους τους τρόπους» ώστε «να εντοπιστούν όλοι οι ένοχοι και να μην επαναληφθούν αυτά τα γεγονότα».

Την ίδια ώρα ο Π. Καψής επιχείρησε να αποσυνδέσει την συνάντηση της προηγούμενης Παρασκευής ανάμεσα στον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Χρ. Παπουτσή και τις κυβερνητικές διαρροές εκείνης της μέρας ότι παρουσιάστηκε έκθεση της ΕΥΠ για το ενδεχόμενο - όπως ανέφερε - «κοινωνικών εντάσεων» εξαιτίας της ψήφισης των μέτρων. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε: «Οσον αφορά στη συνάντηση προχθές το βράδυ (σ.σ. μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής), εξ όσων γνωρίζω, δεν είχε σχέση με αυτό. Ο κ. Παπουτσής έχει αναφερθεί κατά καιρούς στο κλίμα της έντασης, αλλά δεν νομίζω ότι είχε κάποια σχέση».

Παράλληλα ο Π. Καψής και σε μια προσπάθεια να συσκοτίσει τα γεγονότα, σε σχέση με την κρατική προβοκατόρικη επιχείρηση, υποστήριξε: «Το τι πήγε στραβά, δεν είναι πολιτικό. Είναι θέμα επιχειρησιακό. Είναι ζήτημα της αστυνομίας». Ο ίδιος ταυτόχρονα απέκλεισε το ενδεχόμενο να βγει από το κυβερνητικό σχήμα ο Χρ. Παπουτσής.

Πλήρη κάλυψη στην κρατική προβοκάτσια στο κέντρο της Αθήνας πρόσφερε ο Α. Σαμαράς, ενώ αξιοποίησε τα επεισόδια για να στείλει μήνυμα πυγμής, ενισχύοντας το αρχηγικό προφίλ του. «Την πόλη την διέλυσαν. Την αγορά την διέλυσαν. Επέλεξαν παραδοσιακά κτίρια επίτηδες και τα έκαψαν. Να γνωρίζουν αυτά τα καθάρματα ότι, όταν έρθει η ώρα, τις κουκούλες τους θα τις κατεβάσω», ήταν τα μεγάλα, πλην κούφια, λόγια, που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ