Τρίτη 31 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΑΛΚΑΝΙΑ - ΑΝ. ΕΥΡΩΠΗ
Νεκροί από το δριμύ ψύχος

Δεκάδες είναι οι νεκροί -η πλειοψηφία τους άστεγοι- που έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία 24ωρα από το δριμύ ψύχος και τις έντονες χιονοπτώσεις που πλήττουν μια σειρά χώρες των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ουκρανία, από τους οποίους οι 12 άστεγοι, οι σωροί των οποίων βρέθηκαν στους παγωμένους δρόμους της χώρας, όπου η θερμοκρασία έφθασε τους μείον 23 βαθμούς Κελσίου το βράδυ. Σύμφωνα με τις αρχές, σχεδόν 500 άνθρωποι ζήτησαν ιατρική βοήθεια για υποθερμία.

Στη Πολωνία, όπου η θερμοκρασία έπεσε στους μείον 26 βαθμούς, τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κυρίως άστεγοι και ηλικιωμένοι, ενώ στη Σερβία τρεις νεκροί έχουν καταγραφεί από το κρύο και δύο ηλικιωμένοι αγνοούνται. Την τελευταία του πνοή άφησε ένας άνδρας στην Σλοβακία έξω από σταθμό της Πυροσβεστικής, ενώ τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το δριμύ ψύχος το τελευταίο 24ωρο στη Ρουμανία και τουλάχιστον 240 άστεγοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και κοινωνικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Τέλος, εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης στην Κωνσταντινούπολη, μεγάλα προβλήματα σημειώθηκαν στις οδικές και εναέριες μεταφορές.

Ειδικά στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση είναι όλο και πιο συχνό το φαινόμενο να πεθαίνουν κατά δεκάδες οι άνθρωποι στους δρόμους από το κρύο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ