Κυριακή 29 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΑΠΩΝΙΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Την πρόθεσή του να προχωρήσει στην απόλυση 10.000 υπαλλήλων παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 7.000 απασχολούνται στην Ιαπωνία, με στόχο την επιστροφή του σε κερδοφορία, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο όμιλος ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών προϊόντων NEC. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου 2011, ο όμιλος της NEC θα καταγράψει σημαντικές ζημίες για το σύνολο της οικονομικής χρήσης, γεγονός που τον ωθεί σε ...«αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του», δηλαδή απολύσεις.

ΙΑΠΩΝΙΑ - ΕΛΛΕΙΜΜΑ Για πρώτη φορά, μετά από 31 χρόνια, η Ιαπωνία παρουσίασε εμπορικό έλλειμμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών της χώρας. Το εμπορικό ισοζύγιο άγγιξε «κόκκινο» στο τέλος του 2011 για πρώτη φορά μετά το 1980, εξαιτίας, μεταξύ άλλων, του σεισμού που έπληξε την Ιαπωνία στις 11 Μάη και της ισοτιμίας του γιεν. Το έλλειμμα άγγιξε τα 2.492,7 δισ. γιεν (περίπου 25 δισ. ευρώ) καθόλη τη διάρκεια του περασμένου έτους.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΤΙΜΕΣ Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε υπό όρους να αυξηθεί κατά περισσότερα από 30 δολάρια αν το Ιράν αποφασίσει να κλείσει τα Στενά του Χορμούζ, σύμφωνα με έγγραφο εργασίας για την G20 το οποίο δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα. «Μια διακοπή των εξαγωγών του Ιράν μπορεί να προκαλέσει μια αρχική αύξηση των τιμών του πετρελαίου κατά 20% έως 30%, περίπου 20 έως 30 δολάρια το βαρέλι σήμερα», αναφέρει το ΔΝΤ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org