Κυριακή 15 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Τρυφερά αδιάφορα

1. Το Τραπεζορομπότ Παπαδήμος εδώ πατά κι εκεί βρίσκεται. Με γουρλωμένα μάτια απορεί για τη γενικευμένη δυσφορία των πολιτών. Θέλει να τους φωνάξει δημόσια: Πότε θα γίνετε αντάξιοι των Ευρωπαίων; Αλλά πού να τολμήσει ο ρυθμισμένος;

2. Μέσω της συντριβής και του εξευτελισμού μας, οι Ευρωπαίοι θ' αποκαταστήσουν το χαμένο τους γόητρο.

3. Αυστηρή ανατροφή που έλαβε από την ένδοξη οικογένειά του, τρομερός κύκλος σπουδών που σηκώνει διορθώσεις, επανορθώσεις, χασούρες, διφορούμενη συμπεριφορά, πρόσωπο σοβαρό - όσο μπορεί - λες και σηκώνει φορτία μυστικά και τρέξιμο, πολύ τρέξιμο για να γίνει πρωθυπουργός. Ατιμη ματαιοδοξία, πήρες τον Σαμαρά και τον έκανες κουρέλι!

4. Η Ντόρα, ως τουρίστρια, βιώνει μεγάλη μοναξιά. Ούτε το κόμμα της προσφέρει κανένα κέρδος ούτε οι ραδιουργίες του πατέρα της τη βοηθούν πια, με αποτέλεσμα κάθε τηλεοπτική της εμφάνιση να είναι κι ένας παροξυσμός. Συχνά σκέφτεται να το ρίξει στη φιλανθρωπία, που είναι η ύψιστη μόδα των καιρών, αλλά δεν ανέχεται το συγχρωτισμό, ούτε μπορεί να σερβίρει με το γνωστό χαμόγελο τον κάθε παρία που βρίσκεται σε αποσύνθεση. Και το χειρότερο: Για να επανέλθει στην εξουσία, αναγκάζεται να εμφανίζει δουλικό πνεύμα σε δημοσιογράφους γνωστής καταγωγής, αλλά ικανούς κάθε διαβολής, που θα κλόνιζαν το προφίλ της.

5. Η καλή διαγωγή του Καρατζαφέρη θα έπρεπε να συνοδεύεται και από το κατάλληλο ένδυμα: η στολή του προσκόπου με το παντελονάκι και το γνωστό καπέλο θα βοηθούσε τον Γιώργο να γυρνά αγέρωχος όχι μόνο στα έδρανα της Βουλής, αλλά και στους ένδοξους χώρους της αρχαιότητας, και εκεί, ανάμεσα στα αγάλματα και το πράσινο χορτάρι, να χαιρετά προσκοπικά τις αγελάδες που κάποτε άρμεγε.

6. Ποτέ άλλοτε τόσες μετριότητες δεν κανιβάλισαν έναν εξασθενημένο λαό.

7. Κακά τα ψέματα. Ο πολίτης δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Πρέπει επιτέλους να κατευθύνει την οργή του ενάντια στη γελοία τριάδα που συμμάχησε για να τον αφανίσει. Η αδυναμία του πολίτη καλλιεργεί το φθόνο και τον μετατρέπει σε έρμαιο της μιζέριας των δημοσιογραφικών κύκλων και των τεχνασμάτων της εξουσίας.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ