Τρίτη 3 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εκαναν Πρωτοχρονιά στις πύλες των ξενοδοχείων

Αγωνιστική απάντηση στις απολύσεις και στην επιχείρηση τρομοκρατίας από την εργοδοσία

Ρεβεγιόν έξω από το «Corfu Palace» της Κέρκυρας έκαναν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ξενοδοχοϋπάλληλοι του νησιού απαιτώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου συγκεντρώθηκαν μπροστά από το ξενοδοχείο, στα πλαίσια της τετράωρης στάσης εργασίας (7 μ.μ. - 11 μ.μ.) που κήρυξε το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και με τη στήριξη του ΠΑΜΕ, όπου η εργοδοσία όπως και στο «Marbella» πετούν στο δρόμο συνολικά 8 εργαζόμενους.

Απολύσεις για τις οποίες η εργοδοσία του «Corfu Palace» ανέφερε στην Επιθεώρηση Εργασίας ως «απαραίτητη αναγκαιότητα για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης» προσδίδοντας μάλιστα για τα διαφορετικά και εκ διαμέτρου αντίθετα συμφέροντα μεγαλοξενοδόχων και εργαζομένων και «κοινωνικό περιεχόμενο» στις απολύσεις ισχυριζόμενη προκλητικά ότι καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις υψηλόμισθων έναντι των χαμηλόμισθων υπαλλήλων.

Οτι δηλαδή οι απολύσεις έγιναν για να έχουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δουλειά κι όχι ότι επιδιώκεται να διαμορφωθούν όροι και προϋποθέσεις βαθύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων στο φόντο και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, προκειμένου οι μεγαλοξενοδόχοι και συνολικά το κεφάλαιο, να έχουν ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη όποτε και για όσο θέλουν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, για μεγαλύτερη επιχειρηματική κερδοφορία.

Οι απολύσεις εμπεριέχουν και το στοιχείο της τρομοκρατίας και της φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης, ώστε οι μεγαλοξενοδόχοι να απαλλαγούν από πρωτοπόρους εργαζόμενους που συμβάλλουν στην οργάνωση της πάλης, στη συμμετοχή και συσπείρωση στο ταξικό σωματείο, βάζοντας στο επίκεντρο της πάλης την ανάπτυξη για το λαό κι όχι για την επιχειρηματική κερδοφορία. Γι' αυτό και μία μέρα πριν ολοκληρωθούν οι εκλογές στο σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων η εργοδοσία του «Corfu Palace» απέλυσε και την εργαζόμενη κομμουνίστρια Ευγενία Σκεμπρή, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ, υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ. Ομόφωνη απόφαση καταδίκης των απολύσεων μεταξύ των οποίων είναι και συνδικαλιστές εργαζόμενοι έλαβε μετά από σχετική πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ