Τρίτη 3 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «NEWREST ΕΛΛΑΣ»
Πέτυχαν την ανάκληση απολύσεων

Με τον ενωμένο και αποφασιστικό αγώνα τους, έχοντας στο πλευρό τους το Κλαδικό Συνδικάτο Επισιτισμού και το ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι της «NEWREST ΕΛΛΑΣ - Υπηρεσίες Τροφοδοσίας ΑΕ», στη Θεσσαλονίκη, κατάφεραν να αναγκάσουν την εργοδοσία να ανακαλέσει τις 8 απολύσεις που είχε προαναγγείλει.

Το Σάββατο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι εργαζόμενοι, με απόφαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, προχώρησαν σε κυλιόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας από τις 8 π.μ., ενώ από τις 7.30 πραγματοποίησαν και πολύωρη απεργιακή συγκέντρωση στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η «NEWREST ΕΛΛΑΣ», είχε ανακοινώσει στους 24 εργαζόμενους που απασχολεί στη Θεσσαλονίκη ότι στις 31 Δεκέμβρη θα απέλυε 4 και στις 31 Γενάρη άλλους 4, προκειμένου να τους αντικαταστήσει με καινούργιους ακόμη πιο φθηνούς εργαζόμενους.

Η «NEWREST ΕΛΛΑΣ», πολυεθνική γαλλικών συμφερόντων, απασχολεί τους εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη με συμβάσεις τις οποίες ανανεώνει κάθε μήνα. Το σύνολο των εργαζομένων εργάζεται στην επιχείρηση με αυτή τη σχέση εργασίας τουλάχιστον εδώ και 5 χρόνια. Με παρόμοιες εργασιακές σχέσεις απασχολούνται και οι εργαζόμενοί της στο Ηράκλειο και στην Αθήνα. Βασικός πελάτης της «NEWREST ΕΛΛΑΣ», είναι η αεροπορική εταιρεία «Aegean».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους, οι εργαζόμενοι της «NEWREST ΕΛΛΑΣ», πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ενημέρωσαν τους επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας για ποιο λόγο δεν θα είχαν τροφοδοσία στις πτήσεις τους και τους κάλεσαν να σταθούν αλληλέγγυοι στο πλευρό τους. Η εξόρμηση πραγματοποιήθηκε παρά την αρχική απαγόρευση από την αερολιμενάρχη και τη λυσσασμένη αντίδραση της «Aegean».

Κάτω από την αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων και την εκφρασμένη απόφασή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, η «NEWREST ΕΛΛΑΣ» αναγκάστηκε να ανακαλέσει τις απολύσεις και οι στάσεις εργασίας σταμάτησαν στις 4 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι, μαζί με το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων σχεδιάζουν συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα το επόμενο διάστημα, με αίτημα τη μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, με υπαλληλική ιδιότητα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ