Τρίτη 3 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΝΟΤΟΣ ΚΟΜ»
Απεργούν ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία

Σήμερα η 24ωρη απεργία με απόφαση των επιχειρησιακών και κλαδικών σωματείων

Απο κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβρη

MotionTeam

Απο κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβρη
Με 24ωρη απεργία απαντούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΝΟΤΟΣ ΚΟΜ» ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να επιβάλει 4ήμερη εκ περιτροπής απασχόληση (με έναρξή της τη σημερινή μέρα). Την απόφαση για απεργία πήραν τα επιχειρησιακά σωματεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ 24ωρη απεργία στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του αγώνα έχουν κηρύξει και τα κλαδικά σωματεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Η εκτελεστική επιτροπή της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, σε έκτακτη συνεδρίασή της, ανταποκρινόμενη, στην πρόταση του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας αποφάσισε για σήμερα την κήρυξη 24ωρης απεργίας. Σ' αυτήν την κατεύθυνση το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν, μαζικά, μέρος στην απεργία, να μην υπογράψουν καμία τροποποίηση των συμβάσεών τους, να μην αποδεχτούν την εκ περιτροπής εργασία, να μην υπογράψουν την καταδίκη τους. Να συσπειρωθούν στο ταξικό κλαδικό τους σωματείο των εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, ν' απαντήσουν στον πόλεμο που κήρυξε εναντίον τους η μαύρη συμμαχία.

«Ο αγώνας σας είναι και δική μας μάχη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ και καλεί όλα τα σωματεία, όλο τον κλάδο να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους σε αυτή τη μάχη, ενώ σε συνεργασία με τα κλαδικά σωματεία του εμπορίου σε κάθε νομό που υπάρχει πολυκατάστημα αποφασίστηκε για σήμερα απεργιακή κινητοποίηση. «Μονόδρομος για εμάς τους εργαζόμενους - σημειώνει - είναι η αντίσταση σε αυτά τα μέτρα, η παρεμπόδιση και η καθυστέρηση τους και ταυτόχρονα η συγκέντρωση και η προετοιμασία των δυνάμεών μας για να ξεμπερδεύουμε όχι μόνο με τα αντεργατικά μέτρα, αλλά και με αυτούς που τα επιβάλλουν».

Καλεί τους εργαζόμενους να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και να συμμετέχουν αποφασιστικά στη σημερινή απεργία. «Οι απεργοί χαλυβουργοί έδωσαν και δίνουν αγωνιστική απάντηση στο βιομήχανο Μάνεση που προσπάθησε να περάσει τα ίδια μέτρα που επιβάλλει και η εργοδοσία στα "Notos Galleries". Χωρίς εσάς η επιχείρηση δεν μπορεί να δουλέψει. Συσπειρωθείτε στο κλαδικό σας σωματείο για να αντεπιτεθούμε δυναμικά στον πόλεμο κυβέρνησης και εργοδοσίας», καταλήγει ο σύλλογος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ