Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κατήγγειλε τις νέες μεθοδεύσεις ενάντια στους αναπήρους

Συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος

Την απόσυρση του πρόσφατου κανονισμού που ελέγχει το βαθμό αναπηρίας και στην ουσία θεσπίστηκε για να πετσοκόψει τα επιδόματα αναπηρίας ζήτησε, χτες, στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους.

Κατήγγειλε ότι με βάση τον κανονισμό αυτό μειώνονται σχεδόν παντού τα κατώτατα όρια βαθμού αναπηρίας με αποτέλεσμα οι πάσχοντες, αφού το υπουργείο δε θα εκδίδει βιβλιάριο υγείας, να είναι υποχρεωμένοι να αναλαμβάνουν οι ίδιοι τα έξοδα της ακριβής έτσι και αλλιώς θεραπείας τους.

Ξέρουμε, είπε, ότι και η σημερινή όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση με τις εντολές της ΕΕ προσπαθούν να μειώσουν όσο γίνεται τις κοινωνικές παροχές, αν είναι δυνατόν ακόμα και σε μηδενικά επίπεδα, και ζήτησε να προσφέρονται στους αναπήρους και στους χρονίως πάσχοντες υψηλής στάθμης δωρεάν θεραπεία, συντάξεις και επιδόματα.

Τα κριτήρια που θέτει η κυβέρνηση, είπε ο Χ. Χαραλάμπους, δεν είναι επιστημονικά αλλά εξυπηρετούν το στόχο της περικοπής των κοινωνικών επιδομάτων με τη μείωση του ποσοστού αναπηρίας. Είναι ανάγκη, τόνισε, το κίνημα των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων να ξεσηκωθεί και να αγωνιστεί για να μη γίνει καμία μείωση στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα και κανένας ανάπηρος ή χρονίως πάσχων να μη στερηθεί το βιβλιάριο υγείας.

Στην απάντησή του ο υπουργός Υγείας ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση να χτυπηθούν «οι πραγματικά ανάπηροι» και είπε ότι με βάση το νόμο προβλέφθηκε η έκδοση ενιαίου κανονισμού προσδιορισμού του ποσοστού αναπηρίας ώστε σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία να υπάρχει το ίδιο καθεστώς και να έχουν όλοι τις ίδιες παροχές. Είπε δε ότι η επιστημονική επιτροπή που συστάθηκε για το θέμα αξιοποίησε ό,τι ισχύει σε άλλες χώρες και παρουσίασε έναν κανονισμό αναπηρίας με ποσοστά που προσδιορίζονται με ιατρικούς όρους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ