Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ»
Απόλυση εργαζόμενου στην Κρήτη

Καταγγελία της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Στην παράνομη και άδικη απόλυση εργαζόμενου, μέλους του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, προχώρησε η επιχείρηση ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η εταιρεία με πρόσχημα ότι δεν ήταν καλός στη δουλειά του και δήθεν επειδή το ζήτησαν οι ίδιοι οι συνάδελφοι του προχώρησε στην απόλυση. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο εργαζόμενος απολύθηκε γιατί απεργούσε, διεκδικούσε αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, αξιοπρεπή συμπεριφορά.

Αυτό αποδεικνύει η ίδια η πραγματικότητα, καθώς ο εργαζόμενος που εντελώς ξαφνικά έγινε «τεμπέλης» εργαζόταν στην εταιρία «Praktiker» 9 χρόνια!!!, όπως επίσης χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι περίπου 100 συνάδελφοί του, από τα δύο καταστήματα που έχει εργαστεί, δήλωσαν και υπέγραψαν ότι ο εν λόγω συνάδελφος ήταν υπόδειγμα συναδέλφου.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαία τα όσα διαλαλούσαν διευθυντές και αρκετοί προϊστάμενοί προς τους εργαζόμενους μέσα στην εταιρεία ότι δεν πρόκειται να δεχθούν συνδικαλιστική δράση μέσα στην εταιρεία, όταν οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν σωματειακή επιτροπή του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων.

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου τονίζει ότι η συγκεκριμένη απόλυση αποτελεί επίθεση σε ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα και θα απαντηθεί αναλόγως.

«Αποδεικνύει καθημερινά ότι η κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου βασίζονται στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, στην όξυνση της ανεργίας και την καταδίκη των εργαζομένων στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».

Στην ανακοίνωση απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους της επιχείρησης, να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και τα εκβιαστικά διλήμματα, να δώσουν δυναμικά τον αγώνα για ακύρωση της απόλυσης, για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Επίσης, καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τις σωματειακές επιτροπές, τα σωματεία του νομού, να καταδικάσουν τη στάση της επιχείρησης, να δείξουν την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους γιατί ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ