Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ ΓΙΑ ΕΡΤ
Κάλεσμα συμμετοχής στους ταξικούς αγώνες

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να ξεπεράσουν κάθε δισταγμό, κάθε ανάχωμα και να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση μαζικών γενικών συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα από τα κάτω, να συντονίσουν το βηματισμό τους με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ενάντια στην εφεδρεία, τις απολύσεις και το ενιαίο μισθολόγιο - φτωχολόγιο, να σταθούν αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παλεύουν ενάντια στην ανεργία, τις απολύσεις και τις περικοπές, απευθύνει με ανακοίνωση το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Παράλληλα, τους καλεί σε συμπαράταξη στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, ανοίγοντας την προοπτική της λαϊκής συμμαχίας που θα ανατρέψει το αστικό πολιτικό σύστημα.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει ως «απαράδεκτη και τρομοκρατική» την ενέργεια της Διοίκησης της ΕΡΤ, να προσφύγει στα δικαστήρια, επιχειρώντας να απαγορεύσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ποινικοποιώντας τους αγώνες. Σημειώνει ότι η κυβέρνηση πολύ καιρό τώρα, με το πρόσχημα της «εξυγίανσης» και του «εξορθολογισμού» της ΕΡΤ, επιχειρεί να περάσει και στο χώρο των δημόσιων ΜΜΕ τη γενική γραμμή της επίθεσης κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων συνολικά των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα, ασκεί κριτική στην τακτική της πλειοψηφίας στην ΠΟΣΠΕΡΤ, που αντικειμενικά αφοπλίζει το κίνημα, σπέρνοντας αυταπάτες με τη λογική της δημιουργίας «ενιαίου μπλοκ» με τη Διοίκηση, διχάζει τους εργαζόμενους παζαρεύοντας πίσω από κλειστές πόρτες με υπουργούς και βουλευτές που στο προηγούμενο διάστημα ψήφισαν ομόφωνα όλα τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων, μεσοπρόθεσμων και πολυνομοσχεδίων. «Το αίτημα της εξαίρεσης μερίδων εργαζομένων από τη συνολική βάρβαρη επίθεση, προωθείται συνειδητά από δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού σε πολλούς φορείς και επιχειρήσεις, ώστε και να κολακεύει σε συντεχνιακή βάση και να διασπά το αγωνιστικό μέτωπο των εργαζόμενων», τονίζει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν με διαδικτυακές εκπομπές(2013-11-09 00:00:00.0)
Απόπειρα φίμωσης των φωνών αντίστασης!(2013-06-29 00:00:00.0)
Σέρνει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια(2011-12-14 00:00:00.0)
«Ριζικές αλλαγές» για τους εργαζόμενους(2011-08-20 00:00:00.0)
Απαίτηση του ΚΚΕ η ισότιμη προβολή των κομμάτων(2007-06-28 00:00:00.0)
Κοινός ο αγώνας(2002-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ