Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11137

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ Β' ΤΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παράγοντας ισχυροποίησης του ΚΚΕ η μελέτη της Ιστορίας του

ΣΕΛ.  6  -  7

ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ η προοπτική για τους λαούς

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης

  • Το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα και σε κάθε κράτος - μέλος της ΕΕ δεν πρέπει να εγκλωβιστεί αναμένοντας την εξέλιξη των αντιθέσεων μεταξύ των αστικών κυβερνήσεων και των διαφόρων τμημάτων του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Να βαδίσει μπροστά για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εργατική εξουσία.
  • Εχει ιδιαίτερη σημασία να ηττηθεί η οπορτουνιστική γραμμή που καλεί στην ουτοπική αναζήτηση μιας νέας «φιλολαϊκής αρχιτεκτονικής» της ΕΕ. Αυτή η γραμμή οδηγεί στον αφοπλισμό του λαϊκού κινήματος. Η ΕΕ και ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζονται. Οι νέες πιο αυστηρές απαιτήσεις δημοσιονομικής πειθαρχίας στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, συνεπάγονται νέα δυσβάστακτα βάρη για το λαό.
  • Η προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας στο νέο δημοσιονομικό πλαίσιο της Ευρωζώνης είναι βαθιά αντιλαϊκή, ενώ δε θα οδηγήσει ούτε σε έξοδο από την πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και συνολικότερα της οικονομικής δραστηριότητας, δηλαδή σε έξοδο από την κρίση και σε ανάκαμψη, ούτε σε μείωση του δημοσίου χρέους.

ΣΕΛ.  3

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα

Ανατροπή της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Αυτό το μήνυμα έστειλαν οι κτηνοτρόφοι με τις κινητοποιήσεις τους σ' όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  21

Ανατροπή

Ο έλεγχος και οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για την προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας στις νέες, πιο αυστηρές απαιτήσεις δημοσιονομικής πειθαρχίας στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, με βάση την πρόσφατη κατάληξη του Γιούρογκρουπ, συνεπάγονται νέα δυσβάσταχτα βάρη για το λαό. Τόσο το εγχώριο κεφάλαιο και η πολιτική εξουσία του όσο και οι διεθνείς ιμπεριαλιστές - σύμμαχοί του ποτέ δεν νοιάζονταν έστω και για τις πιο στοιχειώδεις εργατικές και λαϊκές ανάγκες, αλλά πάντοτε νοιάζονται για τη χειραγώγηση των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων. Οι διαφορές μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου, εγχώριου ή ξένου, είναι συμπληρωματικές ως προς το στόχο εξασφάλισης του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους και χειραγώγησης της εργατικής συνείδησης. Το τμήμα του κεφαλαίου, εγχώριου και ξένου, που σήμερα υποστηρίζει την επιστροφή της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα συνδεδεμένο με το δολάριο, ή και με τη βρετανική λίρα, σε καμία περίπτωση δε νοιάζεται για την άρση των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων που περιλήφθηκαν στα μνημόνια των ελληνικών κυβερνήσεων με την ΕΕ και το ΔΝΤ ή εφαρμόστηκαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις υπό το πρόσχημα του μνημονίου, με το φόβητρο της απειλής μη εκταμίευσης των δόσεων. Αποσιωπούν από τον ελληνικό λαό ότι το νόμισμα της Αργεντινής δεν ήταν συνδεδεμένο με το ευρώ, αλλά με το δολάριο, ενώ στη συνέχεια η σχετική αποδέσμευσή του δε φρέναρε τη φτώχεια και την ανεργία. Οι εργατικές - λαϊκές διεκδικήσεις και αγώνες στην Ελλάδα δεν πρέπει να περιοριστούν στην ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης, αλλά να κατευθυνθούν στην πάλη που θα δημιουργήσει τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, για την κατάκτηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας.



ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
Στο πειθαρχικό γιατροί που εξετάζουν δωρεάν

ΣΕΛ.  15
ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Εξαπλώνεται η πείνα

ΣΕΛ.  32
ΜΟΥΣΙΚΑ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
«Στον αέρα» μεταφορά και σίτιση

ΣΕΛ.  19
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σήμερα η κινητοποίηση στην Αθήνα

ΣΕΛ.  14
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Μείωση εργοδοτικών εισφορών

ΣΕΛ.  15
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ - ΗΠΑ
Υποπτοι όσοι ταξιδεύουν με αεροπλάνο

ΣΕΛ.  10
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Για την προστασία των ανέργων

ΣΕΛ.  9
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
Επιμένουν στην περικοπή συντάξεων

ΣΕΛ.  20
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Στην απεργία για 46η μέρα

Σε νέα Γενική Συνέλευση προχωρούν σήμερα οι χαλυβουργοί στις 11 π.μ. για να αποφασίσουν για την κλιμάκωση του αγώνα τους. Μεταξύ άλλων σχεδιάζουν να προγραμματίσουν νέα μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.


ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ