Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαζικές απελάσεις προσφύγων

Eurokinissi

Σε μαζικές απελάσεις προσφύγων του ιμπεριαλισμού προχωρούν αυτές τις μέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες, λίγο πριν όλοι μαζί (κυβέρνηση, δημοτικές αρχές, ΜΚΟ και άλλοι) τιμήσουν, μες στις παράτες και την υποκρισία, την Κυριακή, τη λεγόμενη «Μέρα του μετανάστη»...

Μόνο χτες, το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε σε «επιστροφή» στις χώρες καταγωγής τους άλλων 107 αλλοδαπών (77 υπηκόων Πακιστάν, 26 Μπαγκλαντές, 1 Μολδαβίας, 1 Μάλτας, 1 Βουλγαρίας, 1 Ρουμανίας).

Μάλιστα, η μεταφορά των Πακιστανών από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», από όπου διώχθηκαν αεροπορικώς, εξέλαβε χαρακτηριστικά μεταφοράς κατηγορουμένων για τρομοκρατία. Η κινητοποίηση της κατασταλτικής μηχανής ήταν τέτοια που η μετακίνησή τους έγινε συνοδεία 38 αστυνομικών (!), ένας για κάθε απελαθέντα φτωχοδιάβολο.

Στο μεταξύ, χτες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών συνοριακών νομών που ασχολούνται με τη φύλαξη των συνόρων και την εφαρμογή των πολιτικών διωγμού των προσφύγων. Ετσι, σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Λέσβο, Σάμο, Χίο και Δωδεκάνησα, προωθούνται με απόφαση του υπουργού, οι αναγκαίες ρυθμίσεις, «προκειμένου οι αστυνομικοί που προέρχονται από συνοριακούς φύλακες, να μπορούν να μετακινούνται με αίτησή τους στις αστυνομικές διευθύνσεις των συγκεκριμένων περιοχών, πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας». Επιπλέον, για την περαιτέρω ενίσχυση της αστυνόμευσης στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, σχεδιάζεται να μετακινηθεί εκπαιδευμένο προσωπικό των ομάδων ΔΙΑΣ.

Ενίσχυση κατασταλτικών δράσεων

Την ενίσχυση των δράσεων των κρατών - μελών της ΕΕ, σχετικά με τις αναγκαστικές επιστροφές ανθρώπων χωρίς χαρτιά, ζήτησε χτες ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής. Μιλώντας στη Σύνοδο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ υπογράμμισε ότι οι αναγκαστικές επιστροφές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για κράτη - μέλη όπως η Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, στο πρώτο 10μηνο του 2011 απελάθηκαν συνολικά 7.951 μετανάστες χωρίς έγγραφα κατόπιν σχετικών διοικητικών και δικαστικών αποφάσεων απέλασης. Παράλληλα στη Σύνοδο συζητήθηκε το νέο πολυετές χρηματοδοτικό πλαίσιο 2014-2020, ενώ ο Χρ. Παπουτσής τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχουν οι συμφωνίες επανεισδοχής και ζήτησε την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ - Τουρκίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ