Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερχονται και «πράσινα» χαράτσια

Σαν να μην έφταναν όλοι οι άλλοι φόροι που έχουν ρημάξει τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, έρχονται τώρα και οι... πράσινοι φόροι, με πρόσχημα τις κλιματικές αλλαγές και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Τα «πράσινα» αυτά χαράτσια προανήγγειλε χτες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ειδικότερα ο υπουργός δήλωσε πως «επεξεργαζόμαστε μια δέσμη προτάσεων για το "πράσινο φορολογικό σύστημα", τις οποίες θα καταθέσουμε στο διάλογο για το φορολογικό, τον οποίο θα ανοίξει το υπουργείο Οικονομικών», χωρίς όμως να ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά του. Εδωσε μόνο ένα παράδειγμα λέγοντας πως ένας τέτοιος φόρος θα μπορεί να επιβληθεί για την αποτροπή των πλαστικών συσκευασιών ή στις ενεργοβόρες εγκαταστάσεις, αλλά και στις μεταφορές, αν και οι τελευταίες, όπως παραδέχτηκε, είναι αρκετά ήδη επιβαρυμένες. Από τη διεθνή εμπειρία, πάντως, προκύπτει ότι τέτοιοι «πράσινοι» φόροι αφορούν στην παραγωγή ενέργειας, τη βιομηχανική παραγωγή, τη γεωργία και την κτηνοτροφία, τα απόβλητα και τις μεταφορές...

Επίσης κλειστά τα χαρτιά του κράτησε ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για τις αυξήσεις - φωτιά κατά 15% που ζητά να επιβάλλει η ΔΕΗ στο ρεύμα για το 2012. Είπε απλά πως τις επόμενες μέρες θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ