Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολιτική που οδηγεί σε διάλυση το ΙΓΜΕ

Συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος

Στην ουσιαστική διάλυση του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) οδηγεί η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης, με στόχο να παραδοθεί η επιστημονική γεωλογική έρευνα στους ιδιώτες και τους μεγαλοεργολάβους.

Το θέμα έφερε προχτές στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου, καταγγέλλοντας ότι και η σημερινή κυβέρνηση δε θέλει το ΙΓΜΕ μέσα στα πόδια της, προχωράει στην απόλυση μέσω εφεδρείας 200 έμπειρων υπαλλήλων και παρά την κατακραυγή στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προχωράει στην απορρόφηση του ΙΓΜΕ από το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος, το οποίο έχει μόλις δύο μόνιμους υπαλλήλους και οκτώ αποσπασμένους. Αποτέλεσμα - τόνισε - της εγκληματικής αυτής κυβερνητικής πολιτικής είναι να απαξιωθούν οι έρευνες για τα υπόγεια νερά και τις ενδεχόμενες μολύνσεις τους, για τον ορυκτό πλούτο, τους σεισμούς κ.ά.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης ισχυρίστηκε ότι το ΙΓΜΕ δε διαλύεται αλλά θα λειτουργεί ως διακριτό κέντρο με δικό του προϋπολογισμό μέσα στο Κέντρο Περιβάλλοντος με αποστολή τις γεωλογικές και μεταλλευτικές έρευνες. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει ήδη τρία εκατομμύρια ευρώ για την παρακολούθηση των υπόγειων υδάτων.

Στην παρέμβασή της η Δ. Μανωλάκου τόνισε ότι η κυβέρνηση παρά τους ισχυρισμούς του υφυπουργού απογυμνώνει και απαξιώνει το ΙΓΜΕ για να μην έχει μάρτυρα στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου ο οποίος, όπως υπογράμμισε, είναι λαϊκή περιουσία. Σταματήστε, κατέληξε, αυτήν την εγκληματική πολιτική και υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ θα συνεχίσουν τον αγώνα τους κόντρα στη διάλυση του Ινστιτούτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ