Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Χωρίς το δικαίωμα απωλειών

Χωρίς το δικαίωμα απωλειών, προκειμένου να διατηρήσει έτσι τις ελπίδες πρόκρισης, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα την Κάχα στο ΣΕΦ για την 8η αγωνιστική του ομίλου στην Ευρωλίγκα. Για τους «ερυθρόλευκους» τρεις στροφές πριν το φινάλε της συγκεκριμένης φάσης (αφού εκτός της σημερινής απομένουν άλλες δύο αγωνιστικές) οι νίκες αποτελούν μονόδρομο, καθώς τίποτε δε θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο, στον πιο ρευστό όμιλο της διοργάνωσης (όπου τρεις ομάδες έχουν 11 βαθμούς και τρεις 10).

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Ντούσαν Ιβκοβιτς, αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αγώνα, λέγοντας ότι τα πράγματα στον όμιλο είναι μπερδεμένα. «Η κατάσταση στον όμιλο είναι περίπλοκη και γι' αυτό το ματς είναι κρίσιμο. Πρόκειται για μια γνωστή ομάδα που την είχαμε αντιμετωπίσει και στον πρώτο γύρο, σε ένα ματς που κρίθηκε στο σουτ», τόνισε ο «Ντούντα». Πάντως ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν έκρυψε τη χαρά του αφού για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό είδε όλους τους παίκτες του να είναι ετοιμοπόλεμοι και να τους έχει στη διάθεσή ενόψει του σημερινού παιχνιδιού. Οσον αφορά τα αγωνιστικά πλάνα, ο Ιβκοβιτς έκανε αναφορά στο όπλο της ισπανικής ομάδας που είναι τα σουτ από μακρινή απόσταση, τα οποία, όπως είπε, πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του.

ΠΑΟ: Μηνύματα ενόψει ΤΣΣΚΑ

Εχοντας σπουδαία απόδοση σε τρία δεκάλεπτα (παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα) ο Παναθηναϊκός «σκόρπισε» χτες στο Κάουνας τη Ζαλγκίρις, την οποία νίκησε σε... ρυθμό προπόνησης με 94-59, για την 8η αγωνιστική του ομίλου. Παράλληλα οι «πράσινοι» με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισαν τη δεύτερη θέση του ομίλου και έστειλαν μηνύματα στην πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης που ακολουθεί, το αποτέλεσμα της οποίας θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το ζήτημα της πρωτιάς. Κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό ήταν οι Σμιθ και Νικ Καλάθης που πέτυχαν από 17 πόντους. Τα δεκάλεπτα: 4-15, 19-41, 38-65, 59-94.

Ζαλγκίρις: Πόποβιτς 14, Λιπκεβίτσιους, Καλνιέτις 8, Ντελινινκάιτις, Ράκοβιτς 3, Κλιμαβίτσιους, Γιανκούνας 4, Μπουτκεβίτσιους, Γιαβτόκας 8, Κουζμίνσκας 6, Γουίμς 16. Παναθηναϊκός: Μάριτς 6, Μπατίστ 13, Λόγκαν 6, Σάτο 7, Πατ Καλάθης 2, Διαμαντίδης 5, Βουγιούκας 8, Νικ Καλάθης 17, Κυρίτσης, Σμιθ 17, Καϊμακόγλου, Γιασικεβίτσιους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ