Σάββατο 26 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΥΑ-ΣΟΜΑΛΙΑ
Νέες αιματηρές επιθέσεις

ΝΑΪΡΟΜΠΙ._

Τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 13 τραυματίστηκαν από επιθέσεις αγνώστων με χειροβομβίδες σε ξενοδοχείο και κεντρικό δρόμο της μεθοριακής πόλης Γκαρίσα κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία.Οι κενυατικές αρχές στρέφουν τις υποψίες τους σε ισλαμιστές της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» που δρουν στη Σομαλία.

Το ίδιο 24ωρο, σε περιφερειακή σύνοδο χωρών της Ανατολικής Αφρικής («Διακυβερνητική Αρχή Ανάπτυξης», IGAD) στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, ζητήθηκε από Αιθίοπες αξιωματούχους να συνεισφέρουν στρατεύματα στην ένοπλη αποστολή της Αφρικανικής Ενωσης στη Σομαλία (AMISOM) και από Κενυάτες να εντάξουν τα στρατεύματά τους στην ίδια αποστολή ώστε να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός στις επιχειρήσεις κατά των ισλαμιστών της «Αλ Σαμπάμπ» και να «αποκατασταθεί η σταθερότητα στη Σομαλία».

Μάλιστα, δικαιολογήθηκε ως «ορθή» η επέμβαση που ξεκίνησε ο κενυατικός στρατός στην Κένυα από τα μέσα Οκτώβρη καθώς θεωρήθηκε ότι είχε «κάθε δικαίωμα να αναλάβει τη δράση». Στη συνάντηση της Αντίς Αμπέμπα προεδρεύων ήταν ο Αιθίοπας πρωθυπουργός Μέλες Ζενάουι και παρόντες ο πρόεδρος της Κένυας Μουάι Κιμπάκι, του Τζιμπουτί Ισμαήλ Ομάρ Γκέλεχ και της Σομαλίας, σεΐχης Σαρίφ Αχμέντ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ