Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11121

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προς κατεδάφιση του θεσμού των ΒΑΕ η νέα λίστα

ΣΕΛ.  3
Σάλπισμα αντεπίθεσης η απεργία την 1η Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  6   -   7

ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ με τη νέα δανειακή σύμβαση

Νέα μέτρα από το Υπουργικό Συμβούλιο. Ξεσηκωθείτε! Παλλαϊκή απάντηση με καθολική συμμετοχή στην απεργία την 1η Δεκέμβρη

MotionTeam

Θύελλα νέων βάρβαρων μέτρων, που περιλαμβάνουν επιπλέον περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, καθώς και πλήρη απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων», φέρνει η κυβέρνηση με την κατάθεση για ψήφιση στη Βουλή νέου πολυνομοσχεδίου - «σκούπα» στις αρχές του Δεκέμβρη. Το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών και, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα περιλαμβάνει όλες τις αντιλαϊκές «εκκρεμότητες» που σχετίζονται με το τωρινό μνημόνιο, ενώ αποτελούν ταυτόχρονα τις «αναγκαίες ρυθμίσεις» για την προώθηση του επόμενου αντιλαϊκού μνημονίου μακράς διάρκειας, που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.


ΣΕΛ.  11

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Ηχηρή εργατική φωνή αλληλεγγύης στους απεργούς

Εργάτες από δεκάδες κλάδους και εργασιακούς χώρους του Θριάσιου ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του εργοστασιακού σωματείου και των απεργών χαλυβουργών. Χτες σταμάτησαν για τρεις ώρες τη δουλειά τους και κατευθύνθηκαν έξω από το εργοστάσιο, στήνοντας μια μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση αλληλεγγύης.


ΣΕΛ.  8  -  9

Μαθήματα ζωής και αγώνα

Εχω την τιμή να είμαι σύζυγος χαλυβουργού. Ενός απεργού χαλυβουργού που αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του, σαν μια γροθιά, 25 μέρες τώρα. Οι σύντροφοί μας ξέρουν ότι εμείς και τα παιδιά μας είμαστε στο πλάι τους, στηρίζουμε τον αγώνα τους και αισθανόμαστε ιδιαίτερη περηφάνια που οι δικοί μας σύντροφοι δεν έσκυψαν το κεφάλι στον εκβιασμό και στην τρομοκρατία του βιομήχανου. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη περηφάνια που οι δικοί μας σύντροφοι επέλεξαν το δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας. Επέλεξαν τον ηρωικό εργατικό αγώνα για να υπερασπιστούν το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας. Είμαστε εδώ μαζί με τα παιδιά μας, συζητάμε με τα παιδιά μας, τους λέμε την αλήθεια. Με ζωντανό παράδειγμα τους πατεράδες τους. Κάνουμε κουρελόχαρτο μπροστά στα μάτια τους την αντίληψη, που τους περνάνε μέσα από τα βιβλία, ότι για την ανάπτυξη της κοινωνίας είναι απαραίτητο να υπάρχουν επιχειρηματίες. Ας έρθει ο Μάνεσης να βάλει μπροστά το εργοστάσιο! Τα παιδιά μας είναι περήφανα για τους πατεράδες τους. Παίρνουν μαθήματα ζωής και αγώνα από τους χαλυβουργούς. Μαθαίνουν τώρα ότι οι εργάτες πατεράδες τους δε σκύβουν το κεφάλι στην εκμετάλλευση και τα αφεντικά, δε ζητιανεύουν το δίκιο τους, αγωνίζονται γι' αυτό, παλεύουν. Εχουμε χρέος όλες οι μανάδες σαν και μας, που μεγαλώνουμε την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, να μάθουμε στα παιδιά μας ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη! Να τους μάθουμε ότι η ζωή τους και το μέλλον τους θα κριθεί στους ταξικούς αγώνες, στην ενότητα και στην αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, της τάξης τους. Για μας δεν έχει γυρισμό. Συνεχίζουμε με όλους τους εργαζόμενους. Πιο δυνατά - πιο μαζικά - πιο συλλογικά - πιο οργανωμένα - πιο ταξικά. Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης (Αποσπάσματα της ομιλίας, στη χτεσινή συγκέντρωση στην Ελευσίνα, της Μαρίας Δελή).



ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Δεύτερη μέρα κινητοποιήσεων

ΣΕΛ.  19
ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΚΑΤΣΕΛΗΣ»
Μια βδομάδα στην απεργία

ΣΕΛ.  8
ΚΚΕ
Οι υπογραφές τους δε δεσμεύουν το λαό

Οσες υπογραφές κι αν βάλουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Καρατζαφέρης, ο λαός πρέπει να αποδείξει ότι δεν τον δεσμεύουν, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο το βασανισμό του για την κρίση, την κερδοφορία, την Ευρωζώνη και την ΕΕ της πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  12
ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Με τα ΜΑΤ κάνουν νόμιμο το άδικο

ΣΕΛ.  16   -   17
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Ετοιμη να στηρίξει επέμβαση στη Συρία

ΣΕΛ.  10
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Καράβια με ένοπλους μισθοφόρους

ΣΕΛ.  6
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
Την Τρίτη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  6
ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ
«Κουρεύουν» τους μισθούς κατά 35%

ΣΕΛ.  7
Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ