Κυριακή 20 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κλείνουν τις πόρτες για ζωή και τις ανοίγουν διάπλατα στο θάνατο

Η φαρμακοβιομηχανία «BAYER» εισάγει στην αγορά το 1898 την ηρωίνη ως υποκατάστατο της μορφίνης και η «HOECSHT» παράγει τη μεθαδόνη στη ναζιστική Γερμανία το 1943 ως υποκατάστατο της ηρωίνης. Οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις παρουσιάζουν τα υποκατάστατα ως «επανάσταση στη φαρμακευτική θεραπεία»...
Η φαρμακοβιομηχανία «BAYER» εισάγει στην αγορά το 1898 την ηρωίνη ως υποκατάστατο της μορφίνης και η «HOECSHT» παράγει τη μεθαδόνη στη ναζιστική Γερμανία το 1943 ως υποκατάστατο της ηρωίνης. Οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις παρουσιάζουν τα υποκατάστατα ως «επανάσταση στη φαρμακευτική θεραπεία»...
«Δεν μπορώ να χωνέψω ότι την ευκαιρία που είχα εγώ να "καθαρίσω", να σταθώ στα πόδια μου και να είμαι εδώ αυτή τη στιγμή, υπάρχει περίπτωση να μην την έχουν άλλα παιδιά. Προσπαθούν να εξαφανίσουν κάτι πολύ δυνατό και σημαντικό. Κλείνουν όλες τις πόρτες για τη ζωή και τις ανοίγουν διάπλατα για το θάνατο. Τα αφανίζουν όλα, στήνουν στον τοίχο την ανθρώπινη ζωή, της αφαιρούν κάθε αξία.Να ακουγόμαστε συνέχεια, αυτοί γιατί ακούγονται διαρκώς; Δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει ζωή. Εγώ έχω. Και όλα τα άλλα παιδιά που παλεύουν για αυτή», λέει η Μαρίνα.

Μαζί της ο Γιώργος, στη χρήση πάνω από 20 χρόνια και το Σεπτέμβρη έκλεισε 4 χρόνια «καθαρός». «Πριν κάποια χρόνια θέλησα να σταματήσω, γιατί έβλεπα ότι είχα οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Προσπάθησα με μεθαδόνη, δεν ήμουν στον ΟΚΑΝΑ, από την πιάτσα την προμηθευόμουν, με σκοπό να κάνω off από την ηρωίνη, να "καθαρίσω". Δεν κατάφερα τίποτα. Επαιρνα 4-5 μέρες μεθαδόνη και μετά ξαναγυρνούσα στην ηρωίνη. Ημουν στην πιάτσα όταν είδα ανθρώπους που ήμασταν μαζί στη χρήση και είχαν απεξαρτηθεί, δούλευαν στο "street work" ("δουλειά στο δρόμο", ένα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ). Μου είπαν: "Ρε Γιώργο, για πόσο καιρό ακόμα;"... Τότε ένιωσα τα πρώτα "τσιμπήματα". Οταν έφτασα στο σημείο να είμαι ή για θάνατο ή για φυλακή, και είχε σταματήσει η καβάτζα από το σπίτι - γιατί και αυτοί οι άνθρωποι για πολλά χρόνια ανεχόντουσαν μια κατάσταση που τους πέθαινε καθημερινά και αναγκάστηκαν να μου πουν ή θα πας σε πρόγραμμα ή φτιάξε μια βαλίτσα και φύγε από το σπίτι - έφτασα στο "στεγνό"», λέει.

«Ας έρθουν να δουν ποιοι είναι "άρρωστοι"»

Σήμερα η κυβέρνηση παρουσιάζει τη χορήγηση υποκαταστάτων ως πανάκεια, τη «μαγική λύση» που θα γιατρέψει τους χρήστες ναρκωτικών μ' ένα χάπι και προσανατολίζεται στη συγχώνευση του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ.

Η «ΚΡΑΥΓΗ» χιλιάδων νέων ανθρώπων που αποφοίτησαν από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και μάχονται για δουλειά, μόρφωση, για το δικαίωμα στη ζωή
Η «ΚΡΑΥΓΗ» χιλιάδων νέων ανθρώπων που αποφοίτησαν από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και μάχονται για δουλειά, μόρφωση, για το δικαίωμα στη ζωή
«Βαφτίζουν τους χρήστες "άρρωστους" και την τοξικοεξάρτηση "χρόνια υποτροπιάζουσα νόσο". Δεν έχω δει κανέναν άνθρωπο που πάσχει από κάτι οργανικό και με τη δύναμη της ψυχής και της θέλησής του να γίνεται καλά. Οσο καιρό ήμουν στο πρόγραμμα, δεν πήρα ούτε ασπιρίνη. Χρειάστηκε να πάρω σωστή κατεύθυνση, να δω ότι όσα έκανα τόσα χρόνια ήταν λάθος, δεν είχα αξίες, μόνο "αξίες" της πιάτσας. Δεν αγαπούσα τη ζωή μου, ήμουν κάθε μέρα κοντά στο θάνατο. Ολα αυτά άλλαξαν στο πρόγραμμα. Τώρα έχω τα μάτια μου ανοιχτά, όχι μισόκλειστα», τονίζει ο Γιώργος και συνεχίζει: «Τα υποκατάστατα είναι κομμάτι της ναρκωκουλτούρας. Εξαρτάσαι από αυτά, δεν αντιδράς σε τίποτα. Η νεολαία είναι κινητήριος δύναμη για να αντιδράσει, να διεκδικήσει, γι' αυτό τους θέλουν κοιμισμένους και παραμυθιασμένους. Θυμίσου ότι η "BAYER" έβγαλε την ηρωίνη για την υποτιθέμενη απεξάρτηση από τη μορφίνη. Η δύναμη των φαρμακοβιομηχανιών είναι αντίστοιχη με των οπλοβιομηχανιών. Παίζονται τεράστια συμφέροντα και υπέρογκα κέρδη. Στον ΟΚΑΝΑ δεν υπάρχει χρονικό όριο παραμονής στο πρόγραμμα, δηλαδή δε σου λένε θα έρθεις για ένα, δύο χρόνια και μετά χωρίζουν οι δρόμοι μας. Είναι για όσο αντέξεις, όσο ζεις».

Ο Δημήτρης, από το Σύλλογο Οικογένειας του «ΝΟΣΤΟΣ», παρεμβαίνει: «Ας έρθουν όλοι αυτοί οι "επιστήμονες" να δουν τον Γιώργο, την Μαρίνα, το γιο μου και να μας πουν ποιοι είναι άρρωστοι. Το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν είναι ιατρικό, είναι οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, ιδεολογικό. Δε λύνεται με υποκατάστατα και χάπια. Ευτυχώς έμαθα από σύμπτωση για το ΚΕΘΕΑ και ήρθα. Δεν ήθελα το παιδί μου να πατάει σε δύο βάρκες, ήθελα να είναι καθαρό από ουσίες. Να βλέπει τη ζωή με βλέμμα καθαρό και όχι με ημίφως». Και η Καίτη, μέλος του Συλλόγου, συμπληρώνει: «Τα υποκατάστατα δεν είναι θεραπεία. Κοιμίζουν ανθρώπους, πειράζουν ζωτικά όργανα. Τα στηρίζουν για να θησαυρίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες και γιατί έχουν ιδεολογικό κέρδος. Οσο περισσότεροι μαστουρωμένοι, τόσο καλύτερα γι' αυτούς».

«Από το '80 που ξεκίνησα να παίρνω ναρκωτικά βλέπω τα ποσοστά των χρηστών να αυξάνονται και ο μέσος όρος ηλικίας τους να μειώνεται. Πού είναι το κράτος; Πού είναι η πρόληψη; Γιατί πάνε να χτυπήσουν έναν Οργανισμό που έχει τεράστια ποσοστά επιτυχίας, κάνει καλό στον τόπο μας; Αν κλείσει θα γίνει κακό σε χιλιάδες ανθρώπους και τις οικογένειές τους, γιατί χιλιάδες είναι όσοι βρίσκονται σε αυτή την κόλαση», επισημαίνει ο Γιώργος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ