Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Μουσικές διασταυρώσεις

Τη μαγνητοσκοπημένη συναυλία, όπου διασταυρώθηκαν μουσικά ο πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης και ο τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς, θα μεταδώσει απόψε στις 00.30 η ΕΤ-3.

Ο Γιάννης Βακαρέλης και ο Μανώλης Μητσιάς συναντήθηκαν στις 06.08.11 στη σκηνή του Λόφου της Σάνης Χαλκιδικής, σε μια παράσταση όπου οι δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες ισορροπούν επιδέξια σ' ένα τόλμημα που φτάνει από τον Μπαχ και τον Σοπέν στο ελληνικό έντεχνο τραγούδι, με ενδιάμεσους σταθμούς σε σύγχρονους μύθους, όπως ο Ζακ Μπρελ και ο Αλέν Λεφέβρ.

Ο πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης ξεκίνησε την καριέρα του, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό «Βασίλισσα Σοφία» στη Μαδρίτη, το 1979. Εχει εμφανιστεί ως σολίστας στα μεγαλύτερα θέατρα και φεστιβάλ του κόσμου, έχει συνεργαστεί με τις σημαντικότερες ορχήστρες, καθώς και με σπουδαίους μαέστρους. Ενας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές μας, ο Μανώλης Μητσιάς υπήρξε πρωτεργάτης των καλλιτεχνικών ρευμάτων στις δεκαετίες του '60 και '70. Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους συνθέτες μας (Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Μικρούτσικο, Πάνου, Κηλαηδόνη, Κραουνάκη, Ανδριόπουλο, Τόκα, Λεοντή) ερμηνεύοντας την ποίηση των Γκάτσου, Ελύτη, Ρίτσου, Αναγνωστάκη, Σεφέρη, Ελευθερίου, Καρούζου. Εχει ηχογραφήσει 60 προσωπικούς δίσκους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ