Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Νοέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11116

«ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ»
Κανείς εργαζόμενος να μην κάνει δήλωση προϋπηρεσίας

ΣΕΛ.  3
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή» αλλά ποια εξουσία

ΣΕΛ.  6  -  7

ΦΟΡΟΕΞΟΝΤΩΣΗ - ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ με τον κρατικό προϋπολογισμό 2012

ΚΚΕ: Είναι ζήτημα επιβίωσης για το λαό να οργανώσει άμεσα την αντεπίθεσή του για την απόκρουση και την ανατροπή της πολιτικής που προστατεύει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου

MotionTeam

Ο κρατικός προϋπολογισμός 2012 της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Καρατζαφέρη είναι προϋπολογισμός πτώχευσης του λαού, φοροεξόντωσής του, κατακρεούργησης των ασφαλιστικών ταμείων και των κοινωνικών δαπανών. Η νέα άγρια φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα συμβαδίζει με την προκλητική φοροαπαλλαγή των επιχειρηματικών ομίλων. Τα φορολογικά έσοδα από φυσικά πρόσωπα αυξάνονται κατά 29%, ενώ τα έσοδα από επιχειρήσεις μειώνονται κατά 22%, σε σχέση με το 2011.

Ταυτόχρονα οι νέες περικοπές στους μισθούς, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια θα οδηγήσουν τη λαϊκή οικογένεια σε απόγνωση, σε σκληρή δοκιμασία και σε σοβαρούς κινδύνους σε ό,τι αφορά ακόμα και τη διατροφή της, καθώς και την εξασφάλιση βασικών αναγκών για φάρμακα και περίθαλψη. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πρέπει να ανεχθούν την καταδίκη τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.


ΣΕΛ.  11   -   14

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Στην πύλη για όσο χρειαστεί με αλληλεγγύη ταξική

Οπλισμένοι με μια πρωτόγνωρη και ολόπλευρη αλληλεγγύη από όλη τη χώρα, οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» συνεχίζουν για 20ή συνεχόμενη μέρα σήμερα την απεργία. Σήμερα η συναυλία αλληλεγγύης, που οργανώνει η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, στις 5 μ.μ.


ΣΕΛ.  8   -   10

Μπορούμε να τα καταργήσουμε

Με την έναρξη επιβολής των χαρατσιών από την κυβέρνηση, το ΚΚΕ ήταν το πρώτο κόμμα που άμεσα έβαλε το ζήτημα οργανωμένης άρνησης πληρωμής και πάλης για την κατάργησή τους. Η πίεση που ασκεί από τότε το λαϊκό κίνημα ενάντια στα χαράτσια στη συμμαχική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. με τη στήριξη της Ντ. Μπακογιάννη, την αναγκάζει σε φραστικούς, προπαγανδιστικούς ελιγμούς. Δεν έγιναν ξαφνικά ευαίσθητοι στη λαϊκή εξαθλίωση που επιβάλλει η αντιλαϊκή πολιτική και παίρνει μαζικές διαστάσεις. Πασχίζουν να εκτονώσουν την πάλη γιατί είναι στριμωγμένοι. Στη Βουλή ο αρχηγός της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, είπε να παρθούν μέτρα μη πληρωμής του χαρατσιού για τα σπίτια, για όσους αποδεδειγμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Ο ΛΑ.Ο.Σ. είπε να μην πληρώσουν οι έχοντες σπίτι κάτω από 120 τετραγωνικά. Η δε Ντ. Μπακογιάννη είπε να μην πληρώσουν οι άνεργοι. Χτες έπιασαν οι δήθεν ευαισθησίες τον υπουργό Οικονομικών, Ε. Βενιζέλο, που με παρέμβασή του στη ΔΕΗ είπε όχι μόνο να μην κόψουν το ρεύμα αλλά να μην εισπράξουν το χαράτσι από μητέρα 16 παιδιών και να της δίνουν ρεύμα δωρεάν. Η οργανωμένη μαζική αντίδραση, που έχουν ξεσηκώσει συνδικάτα, λαϊκές επιτροπές, αν πάρει μαζικές διαστάσεις μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Καμιά εμπιστοσύνη στους ελιγμούς. Παλλαϊκή πάλη να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να καταργήσει τα χαράτσια.



ΠΑΜΕ
Την Τρίτη κινητοποίηση για την Ασφάλιση

ΣΕΛ.  3
ΠΑΜΕ
Τη Δευτέρα η πλατιά σύσκεψη

ΣΕΛ.  3
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Απέσπασε δέσμευση για τη θέρμανση

ΣΕΛ.  16
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Πολύμορφη δράση σε όλη τη χώρα

ΣΕΛ.  17
ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στην εργατική τάξη της Πορτογαλίας

ΣΕΛ.  32
ΚΝΕ - ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ
Αύριο στον Πειραιά στο χώρο ίδρυσης του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ