Ξένα ντοκιμαντέρ για ταξίδια αλλά και οδοιπορικά... μαγειρικής θα μεταδώσει σήμερα η ΕΤ3.
Στις 09.30 θα προβληθεί η μεταγλωττισμένη σειρά ντοκιμαντέρ «Ταξίδια στην άκρη του κόσμου με τον Αρτ Γουλφ». Αυτό το επεισόδιο ταξιδεύει στη «Μογγολία: από το όρος στη στέπα».
Η Μογγολία είναι γνωστή για τις άγονες στέπες της, τους εκπαιδευμένους ιππείς νομάδες και τον Τζένκις Χαν. Μια επίσκεψη εκεί μοιάζει με ταξίδι στο χρόνο. Στο ετήσιο φεστιβάλ Naadam οι συμμετέχοντες ζουν για τη νίκη σε αθλήματα όπως η ιππασία, η πάλη, η τοξοβολία.
Στις 15.30 θα μεταδοθεί η σειρά ντοκιμαντέρ «Πολιτισμικές γεύσεις: Φαγητά από όλο τον κόσμο», παρουσιάζονται γεύσεις από το Λίβανο.
Επιρροές από την Τουρκία και τη Γαλλία έχουν εμπλουτίσει την ποικιλία της παραδοσιακής κουζίνας του Λιβάνου που βρίσκεται στη Μεσόγειο και συνορεύει με τη Συρία και το Ισραήλ. Τα πουλερικά και το αρνί πρωταγωνιστούν στο Λιβανέζικο φαγητό καθώς και τα χορταρικά και τα λαχανικά όπως ραδίκια και αγγούρι. Το ελαιόλαδο είναι βασικό υλικό ιδίως στις σάλτσες. Η παραδοσιακή σαλάτα ταμπούλι αποτελείται από ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό, μέντα, χυμό λεμονιού και φυσικά ελαιόλαδο.