Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11112

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Σε ρότα εκβιασμών και νέων βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων

ΣΕΛ.  13
38η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Ξεκινάει σήμερα ο τριήμερος αγωνιστικός γιορτασμός

ΜΕΤΡΟ


ΣΕΛ.  23

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΥΠΑΡΧΕΙ στην ταξική πάλη στην κοινωνική συμμαχία

Αλέκα Παπαρήγα: Το κεντρικό πολιτικό ερώτημα που μπαίνει στο λαό είναι: 'Η με τα μονοπώλια ή με το λαό που συμπληρώνεται με το ερώτημα: Εργατική λαϊκή εξουσία ή εξουσία των μονοπωλίων.

*

Ούτε ώρα χαμένη. Πριν η κυβέρνηση κάνει το πρώτο βήμα, το εργατικό, το λαϊκό κίνημα, της νεολαίας και των γυναικών πρέπει να κάνει δύο βήματα εμπρός. Ελπίδα υπάρχει στην ταξική πάλη, στην κοινωνική συμμαχία, στη λύτρωση από τις φοβίες και τα ψευτοδιλήμματα. Ολα τα αιτήματα που είχαν αναγραφεί στις σημαίες και στον αγώνα πρέπει να προβληθούν, να γίνουν απαίτηση προτεραιότητας. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι άνθρωποι ανεξάρτητα αν σήμερα έχουν ενιαία άποψη για τη διέξοδο, πρέπει να κρίνουν την κυβέρνηση από αυτό που δε θέλει να κάνει, δηλαδή να πάρει πίσω τα χαράτσια, να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις, να πάρει πίσω τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την αύξηση του ΦΠΑ κλπ. Πιο αποφασιστικά να αντιτάξουμε το κοινωνικοπολιτικό λαϊκό μέτωπο, που αντεπιτίθεται και διεκδικεί την ανακούφιση των εργαζομένων, συγκεντρώνει δυνάμεις για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  6  -  9

ΑΠΕΡΓΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον παλικαρίσιο τους αγώνα, μέχρι να σπάσουν στην πράξη την εργοδοτική αδιαλλαξία, δήλωσαν και χτες οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», μετά τη νέα τριμερή συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας.


ΣΕΛ.  21

Επικίνδυνη κυβέρνηση

Η χτεσινή ομιλία του νέου πρωθυπουργού με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της άκρως εχθρικής συμμαχίας για το λαό, των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των ιδεολογικών απογόνων του δικτάτορα Μεταξά και των βασανιστών της Μακρονήσου, των προβοκατόρων του ΛΑ.Ο.Σ., επιβεβαιώνει τη στρατηγική τους ταύτιση να οδηγήσουν στο ακόμα χειρότερο σφαγείο όσα λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει, με τη δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια χρεοκοπίας. Στόχος, να επιβάλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου της Ελλάδας και των άλλων κρατών - μελών της ΕΕ και, σε συνθήκες κρίσης και ανταγωνισμού, να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες των αστών. Φέρνουν νέα μέτρα, ακόμη πιο αβάσταχτα για το λαό, ενώ τον έχουν ήδη χρεοκοπήσει με τις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, τη δημοσιονομική πειθαρχία. Είπε για ανάπτυξη με το ΕΣΠΑ και άλλα προγράμματα, δηλαδή ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων. Μίλησε για συναίνεση εννοώντας υποταγή του λαού, να κάνει το κράτος καλά τη δουλειά του, δηλαδή δαμόκλειος σπάθη στο λαό που αντιστέκεται. Ο λαός να ανατρέψει τη νέα κυβέρνηση όσο γίνεται πιο γρήγορα. Μαχητικά, με απεργίες, συλλαλητήρια, άλλες μορφές πάλης, στον αγώνα για τα προβλήματα σε σύνδεση με την πάλη ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής. Λαϊκή οργάνωση παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας. Οι λαϊκές δυνάμεις από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να συμπορευτούν τώρα με το ΚΚΕ. Αντεπίθεση για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και της εξουσίας των μονοπωλίων.



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Η επικαιρότητα του σοσιαλισμού

ΣΕΛ.  22
ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Ανταγωνισμοί και σενάρια διάσπασης

ΣΕΛ.  14
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σύσκεψη τη Δευτέρα για κλιμάκωση της πάλης

ΣΕΛ.  19
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Δράση ενάντια στα χαράτσια

ΣΕΛ.  10  -  12
ΕΣΥΝ
Ισχυροποίηση του αντιναρκωτικού κινήματος

ΣΕΛ.  24
ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Συγκροτήθηκε Γραμματεία του ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  40
ΚΚΕ
Επιχειρήματα φαρσοκωμωδίας από ΝΔ

Ο πρόεδρος της ΝΔ αποδεικνύει ότι δε γίνεται να είσαι αντιμνημονιακός ούτε στα λόγια, όταν λες ναι στην ΕΕ, στη δανειακή σύμβαση και στην ελληνική πλουτοκρατία. Γι' αυτό κατέφυγε σε λεκτικές ακροβασίες και επιχειρήματα φαρσοκωμωδίας.


ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ