Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Απίστευτη φιλεργοδοτική πρακτική ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ

Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί τους εργαζόμενους να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες και να συνταχτούν μαζί του

Σε μια απίστευτη επίδοση εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού προχώρησαν οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, όταν οι εργαζόμενοι, εκδηλώνοντας την αγανάκτησή τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ξέφυγαν απ' τα πλαίσια που έθεσαν οι ίδιες.

Οπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο και διεξάγονται Γενικές Συνελεύσεις πρωτόγνωρες σε μαζικότητα και αποφασιστικότητα. Οι κινητοποιήσεις αυτές ανησύχησαν πολλούς και η πλειοψηφία της Διοίκησης του Σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει επί λέξει: «Οποιεσδήποτε αυτόνομες ενέργειες που δεν καλύπτονται απ' τα παραπάνω θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα (σ.σ. το σωματείο και την ΠΟΕΔΗΝ) θα έχουν την προσωπική ευθύνη των εργαζομένων». Μάλιστα, στο νοσοκομείο κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Διοίκηση έχει ζητήσει κατάλογο με όσους πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις «πέραν των θεσμικών οργάνων», γεγονός που ανάγκασε τους εργαζόμενους να κάνουν παράσταση στη Διοίκηση. Πήραν την απάντηση ότι δεν υπάρχει τέτοιος κατάλογος.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας μεταξύ των άλλων επισημαίνει: «Μέσα στην καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης που εξανεμίζουν το εισόδημά μας, μειώνουν τους μισθούς, ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις και τα ωράρια εργασίας, καταργούν κάθε δικαίωμα και μας οδηγούν στην απόλυση - εφεδρεία, η πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), εκπρόσωπος, υποτίθεται, των συμφερόντων των εργαζομένων του "Ιπποκρατείου" (!), προσπάθησε να καναλιζάρει τη δίκαιη αγανάκτηση σε ακίνδυνες για την κυβέρνηση και την πολιτική της μορφές ''αγώνα'', με ...διαβουλεύσεις με τη Διοίκηση σε κλειστά γραφεία! Δεν είπε κουβέντα για τα αντιλαϊκά μέτρα που μας οδηγούν στην εξαθλίωση, περικόπτουν 10.000 νοσοκομειακά κρεβάτια, καταργούν κλινικές. Συμφώνησαν στα μουλωχτά σε περικοπή 100 κλινών από τον Οργανισμό του "Ιπποκρατείου". Δυστυχώς όμως γι' αυτούς οι εργαζόμενοι είχαν άλλη γνώμη!

Μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις απαίτησαν πραγματικά αγωνιστικές κινητοποιήσεις με συνέχεια και κλιμάκωση, κατήγγειλαν τον πραγματικά υπεύθυνο, την κυβερνητική πολιτική, και ξεπέρασαν το συμβιβασμένο ΔΣ. Ομως, χάνοντας τον έλεγχο της κατάστασης, οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές έχασαν και κάθε μέτρο! Οι μάσκες έπεσαν! Εκβιάζοντας και απειλώντας εργαζόμενους (κατά τη γνωστή τους τακτική) για να μην πηγαίνουν στις συνελεύσεις, κάνοντας μέχρι και face control. Διαδίδοντας ότι οι συνελεύσεις ''είναι παράνομες'' (!) (εφόσον δεν μπορούν να τις ελέγξουν), ή ''δεν έχουν την αναγκαία απαρτία'' (ενώ όσο ψηφίζονταν οι αποφάσεις που ήθελε η ΠΑΣΚΕ τις αναγνώριζαν έστω και με μικρότερη προσέλευση (!) και ενώ ξέρουν ότι το μέτρο της απαρτίας της 1ηςΓΣ δεν ισχύει για την 6η, 7η, κ.ο.κ.), ή ''δεν έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για κινητοποιήσεις πέραν του ΔΣ''. Φέρνοντας σε γενική συνέλευση μέχρι και αγανακτισμένο πολίτη - δήθεν ''ασθενή'' (!) για να απαιτήσει να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις. Απαγορεύοντας στους εργαζόμενους να παρακολουθήσουν τα ΔΣ».

Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί τους εργαζόμενους στη σημερινή γενική συνέλευση, ώρα 9 π.μ., τονίζοντας: «Παραμερίστε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΠΟΕΔΗΝ - ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου. Χρόνια υπονομεύουν τους αγώνες. Στήριζαν την πολιτική των κυβερνήσεων που μας έφερε εδώ. Σε αυτή την κατεύθυνση, μας καλούν σε "ενότητα" και "κοινή δράση"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ