Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σύσκεψη με τους εργαζόμενους στα «Alex Pack»

Σε σύσκεψη την Κυριακή 13 Νοέμβρη, στις 5 το απόγευμα στα γραφεία του σωματείου, καλεί τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «Alex Pack», ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες για μεθοδεύσεις της επιχείρησης να συρρικνώσει καταστήματα, με αβέβαιο το μέλλον για τους εργαζόμενους. Ηδη, η εργοδοσία έχει προσπαθήσει να εφαρμόσει βλαπτική για τους εργαζόμενους αλλαγή των συμβάσεων (μείωση ωρών εργασίας και αντίστοιχη μείωση μισθών), ενώ έχει προχωρήσει και σε πολλές απολύσεις.

Ταυτόχρονα, ο σύλλογος υπογραμμίζει ότι «όλα τα παραπάνω που αντιμετωπίζουμε μέσα στα "Alex Pack" είναι αποτέλεσμα μιας βάρβαρης πολιτικής. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, εμείς οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, το ΠΑΜΕ απαντάμε με συλλαλητήριο την Πέμπτη 10 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια».

Με τις ίδιες μεθοδεύσεις αρκετές επιχειρήσεις στον κλάδο, αναφέρει επίσης ο σύλλογος, έχουν μπει στο άρθρο 99, δηλαδή στον πτωχευτικό κώδικα που σημαίνει στάση πληρωμών προς όλους και πέταγμα στην ανεργία όλων των εργαζομένων χωρίς αποζημίωση, χωρίς δικαίωμα εγγραφής στο Ταμείο Ανεργίας γιατί δεν υφίσταται απόλυση αλλά πτώχευση.

«Δεν γνωρίζουμε το στόχο της εργοδοσίας στα "Alex Pack", αυτή τη στιγμή. Υπάρχει αντίστοιχη πείρα και εμπειρία από άλλες εταιρείες, όπως, π.χ., Σούπερ Μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ που αφού οδήγησε εκατοντάδες συναδέλφους σε παραίτηση, καθησύχαζε τους υπόλοιπους εργαζόμενους μέχρι να κηρύξει πτώχευση η εταιρεία και οι εργαζόμενοι αυτοί κυριολεκτικά να βρεθούν στον αέρα», καταλήγει μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ