Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Συνεχίζουν αποφασισμένοι την απεργία διαρκείας

Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Εργασίας στις 11 π.μ.

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλαν στην εργοδοσία οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» αποφασίζοντας στη χθεσινή ΓΣ τη συνέχιση της απεργίας
Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλαν στην εργοδοσία οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» αποφασίζοντας στη χθεσινή ΓΣ τη συνέχιση της απεργίας
«Εχω έξι ανήλικα παιδιά και αφού μπορώ εγώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι, μπορούμε όλοι μας»!

Αυτή η φράση ενός μεταλλεργάτη στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο μετά από οκτώ συνεχόμενες ημέρες απεργίας που είπε μιλώντας στη χθεσινή μαζική Γενική Συνέλευση, περιγράφει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την αποφασιστικότητα των εργαζομένων της επιχείρησης να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα απαιτώντας την ανάκληση των 34 απολύσεων και ενάντια σε κάθε αντεργατική αξίωση της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι και ατσαλωμένοι μετά από οκτώ ημέρες απεργίας και καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από τη πύλη του εργοστασίου αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία στη χθεσινή Γενική Συνέλευσή τους να αποδεχτούν τη πρόταση του σωματείου τους και συγκεκριμένα: Συνέχιση των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών και ταυτόχρονα σήμερα στις 11 π.μ. συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και την ερχόμενη Πέμπτη αποκλεισμό των γραφείων της εταιρείας στην Κηφισιά με απαίτηση συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του Χαλυβουργείου, το μεγαλοεπιχειρηματία Μάνεση.

Με την απόφασή τους αυτή, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν πρόκειται να υποκύψουν στους προκλητικούς εκβιασμούς για να αποδεχτούν τα αντεργατικά μέτρα της εκ περιτροπής εργασίας ή 5ωρη εργασία ή μαζικές απολύσεις 180 εργαζόμενων. Θα συνεχίσουν να στέλνουν μαζική, ταξική, αγωνιστική απάντηση οπλισμένοι και με την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση που έχουν δεχτεί από δεκάδες σωματεία και Ομοσπονδίες από την πρώτη ημέρα των απεργιών. Και αυτό εκφράστηκε και χθες με τη συμμετοχή στην ΓΣ πλήθος εκπροσώπων σωματείων και φορέων. Ενδεικτικά αναφέρουμε από: Συνδικάτα Μετάλλου Πειραιά, Αθήνας, «ΜΑΣΙΝΑ», Ομοσπονδία Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων και το κλαδικό Συνδικάτο Αττικής, Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, Σωματείο «Σόφτεξ», Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος και το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής, Σωματείο ΟΤΑ Θριασίου, Γραμματεία Μετάλλου Αττικής του ΠΑΜΕ, Λαϊκή Συσπείρωση Ασπροπύργου, Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας κ.ά..

Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Σπύρος Χαλβατζής ο οποίος παρευρέθηκε στη ΓΣ και μιλώντας στους εργαζόμενους επισήμανε μεταξύ άλλων: «Οι επιθέσεις της εργοδοσίας με απολύσεις και συρρίκνωση δραστηριοτήτων γίνονται για να εξασφαλίσουν περισσότερα κέρδη. Αν ο εργάτης κάνει βήμα πίσω, ανοίγει την όρεξη των καπιταλιστών για πιο βάρβαρη επίθεση. Γι' αυτό δεν πρέπει να κάνετε βήμα πίσω από τη γραμμή του αγώνα και ταυτόχρονα να περάσετε στην αντεπίθεση. Πρέπει η έκφραση συμπαράστασης να γίνει χιονοστιβάδα. Να συμπαραταχθούν και άλλες δυνάμεις. Χρειάζεται ταξική οργάνωση, αλληλεγγύη και αντεπίθεση. Εμείς ήμασταν και θα είμαστε μαζί σας».

«Πρέπει οι εργάτες να είμαστε ενωμένοι απέναντι στην εργοδοσία», επισήμανε χαιρετίζοντας στη ΓΣ ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά μεταφέροντας την αλληλεγγύη σωματείων και εργαζομένων από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και άλλους χώρους του κλάδου.

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο Θοδωρής Κούτρας από την Γραμματεία Μετάλλου Αττικής του ΠΑΜΕ απευθυνόμενους στους εργαζόμενους τόνισε ότι: «Μετά από οκτώ ημέρες απεργίας είσαστε νικητές. Γιατί δεν επιτρέψατε στην εργοδοσία να προχωρήσει στα σχέδιά της όπως υπολόγιζε και δεν κατάφερε να σας διασπάσει. Ο αγώνας σας είναι σημαντικός γιατί δείχνει το δρόμο και σε άλλους εργαζόμενους της περιοχής. Γιατί αν περάσουν τα μέτρα της εργοδοσίας θα προχωρήσουν και άλλες επιχειρήσεις της περιοχής. Δείχνει ταυτόχρονα πώς πρέπει να δίνεται ο αγώνας, ο οποίος πρέπει να κλιμακωθεί και με άλλες δυνάμεις στη μάχη. Να παρθούν αποφάσεις από Εργατικά Κέντρα και την Ομοσπονδία Μετάλλου για απεργίες. Ο αγώνας σας έχει όλα τα φόντα να βγάλει νικητές τους εργαζόμενους. Εμείς θα σας στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να βγείτε νικητές».

Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μετέφερε μιλώντας στη ΓΣ ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Αλέξης Τσοκάνης ο οποίος ταυτόχρονα κατήγγειλε ότι η επιχείρηση έχει τέσσερα χρόνια να καταθέσει φορολογική δήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ