Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Σύσκεψη για τη συγκρότηση Γραμματείας του ΠΑΜΕ στον κλάδο

Σάββατο 12 Νοέμβρη, 11 π.μ., ξενοδοχείο «Stanley»

Στην ιδρυτική σύσκεψη του ΠΑΜΕ στον κλάδο καλούν Συνδικάτα, Σωματειακές Επιτροπές, Επιτροπές Αγώνα και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, απευθυνόμενα με ανακοίνωσή τους στους εργαζόμενους στις τράπεζες, στις ασφαλιστικές και άλλες εταιρείες στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.Η σύσκεψη θα γίνει το Σάββατο 12 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Stanley» (πλατεία Καραϊσκάκη, στάση μετρό Μεταξουργείο).

Μεγαλώνει η επιθετικότητα των τραπεζιτών

Τον επιτακτικό και επιβεβλημένο χαρακτήρα του παραπάνω καλέσματος προβάλλουν οι ίδιες οι εξελίξεις και στον κλάδο. Η εργοδοσία της Γενικής Τράπεζας (μέλος του χρηματοοικονομικού ομίλου «Societe Generale») επανέρχεται για τρίτη φορά - από τον περασμένο Μάρτη - ζητώντας τη μείωση των μισθών.

Οπως και τις προηγούμενες φορές, η εργοδοσία σπεύδει να «αξιοποιήσει» τα αντεργατικά όπλα που της δίνουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Πριν λίγες μέρες με εξώδικό της προς το Σύλλογο καλεί σε διαπραγματεύσεις για την «κατάρτιση επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αντικείμενο την αναπροσαρμογή των καταβαλλόμενων μισθών και επιδομάτων σε ποσοστό μείωσης 15%». Αυτή τη φορά σπεύδει να «αξιοποιήσει» τον προσφάτως ψηφισθέντα πολυνόμο 4024/2011 ο οποίος δίνει τη δυνατότητα κατάρτισης επιχειρησιακής ΣΣΕ που μπορεί να μειώσει τους μισθούς μέχρι και το ύψος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η συνδικαλιστική πλειοψηφία του Συλλόγου δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την ένταση της εργοδοτικής επίθεσης, καθώς ακόμα και σήμερα καλλιεργεί την αγωνιστική αδράνεια και το μόνο που αντιπαραθέτει είναι «επιχειρήματα και αντιπροτάσεις» και την προσφυγή της σε θεσμικές διαδικασίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ