Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
Κινδυνεύουν 1 εκατομμύριο χρόνιοι πάσχοντες αν κοπεί το ρεύμα

Πάνω από 1 εκατ. ανθρώπων, που είναι χρονίως πάσχοντες, κινδυνεύουν με την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει χαράτσια μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής των λογαριασμών.

Την παραπάνω προειδοποίηση έκανε χτες με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) υπογραμμίζοντας: «Ενημερώνουμε ότι πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπων χρονίως πάσχοντες χρησιμοποιούν φάρμακα και άλλες θεραπευτικές αγωγές (π.χ. οξυγόνο) που η διακοπή του ηλεκτρισμού στην οικία τους θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους. Τα συνήθη φάρμακα που χρειάζονται ψύξη για τη διατήρησή τους είναι αντιβιοτικά, σιρόπια, καθαρτικά, εμβόλια, οροί, ερυθροποιητίνες, αντικαρκινικά, ινσουλίνες κλπ. Επίσης, χρόνιοι αναπνευστικοί ασθενείς χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου και εισπνεόμενα φάρμακα, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν ηλεκτρικά στρώματα (για αποφυγή κατακλίσεων) και μηχανήματα κατ' οίκον κινησιοθεραπείας, που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια».

Ο ΙΣΑ αφού καταγγέλλει την απόφαση για τη διαδικασία εφαρμογής του χαρατσιού μέσω του τιμολογίου της ΔΕΗ καταλήγει: «Από τα ανωτέρω κατανοεί κανείς τις δραματικές διαστάσεις που θα έχει η διακοπή ρεύματος στην υγεία των ασθενών αυτών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ