Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για τη χορήγηση επιδόματος σε πυροσβέστες

Την άμεση χορήγηση του επιδόματος στους πυροσβέστες που έχουν τραυματιστεί κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας, ζήτησε το ΚΚΕ από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με Ερώτηση που κατέθεσε χθες και που υπογράφουν οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Ζιώγας, Νίκος Καραθανασόπουλος και Αντώνης Σκυλλάκος.

Στην Ερώτηση τονίζεται πως η κυβέρνηση «με την ψήφιση του Ν. 39368/11 (Φ.Ε.Κ Α΄61) "Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις" επέκτεινε τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος που μετατάσσονται σε υπηρεσία γραφείου, λόγω παθήματος κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, αλλά και για το χρόνο αποχής τους από τα καθήκοντά τους συνεπεία τραυματισμού τους κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας». Παρ' όλα αυτά, «μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση δεν έχει χορηγήσει στους δικαιούχους πυροσβέστες το εν λόγω επίδομα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό, «πότε προτίθεται η κυβέρνηση να χορηγήσει, όπως προβλέπει ο νόμος, την καταβολή του επιδόματος στους δικαιούχους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ