Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να αρχίσουν άμεσα και δωρεάν τα καλλιτεχνικά μαθήματα

Τα καλλιτεχνικά μαθήματα στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας δεν ξεκίνησαν ακόμα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά της πόλης να έχουν μείνει χωρίς μαθήματα και 80 περίπου δάσκαλοι χωρίς δουλειά. Αυτό καταγγέλλουν, με ανακοίνωσή τους, οι Κομματικές Οργανώσεις Κερατσινίου - Δραπετσώνας του ΚΚΕ, απαιτώντας να ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα και να είναι δωρεάν.

Η πλήρης υποβάθμιση (που φτάνει μέχρι την παντελή έλλειψη) της αισθητικής αγωγής και της καλλιτεχνικής Παιδείας μέσα στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, οδηγεί τους γονείς να αναζητούν λύσεις εκτός σχολείου. Τα καλλιτεχνικά μαθήματα που προσφέρονταν στον παραπάνω δήμο, όμως, δεν είναι δωρεάν και οι γονείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους, οι Κομματικές Οργανώσεις Κερατσινίου - Δραπετσώνας του ΚΚΕ επισημαίνουν μεταξύ άλλων για το θέμα:

«Την πολιτική ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών πολιτισμού και αθλητισμού, ακολούθησαν εδώ και χρόνια οι δημοτικές αρχές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πανελλαδικά, αλλά και στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Σε αυτή τη ρότα κινείται και η νέα δημοτική αρχή (απαρτίζεται κύρια από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στηρίχτηκε από το Συνασπισμό και τη Δημοκρατική Αριστερά). Αφού ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι πια εμπόρευμα που οι γονείς το πληρώνουν, τότε μοιραία, όταν δεν βγαίνει κέρδος ή προκύπτει ζημιά, το "προϊόν" σταματά να παρέχεται ή γίνεται πιο ακριβό». Για παράδειγμα, όπως καταγγέλλεται, «διάδρομοι από το κολυμβητήριο του Κερατσινίου έχουν εκχωρηθεί σε ομάδες, προκειμένου να υπάρξουν έσοδα».

«Το ΚΚΕ», καταλήγει η ανακοίνωση, «έχει προειδοποιήσει χρόνια για τις συνέπειες που έχει αυτή η πολιτική και αντιτάχτηκε σθεναρά σε κάθε ενέργεια ιδιωτικοποίησης του πολιτισμού και του αθλητισμού στους Δήμους. Δε συμφώνησε με την καθιέρωση συνδρομής από τους γονείς για υπηρεσίες που έπρεπε να δίνονταν δωρεάν και γι' αυτό καταψηφίζει χρόνια τους προϋπολογισμούς των δημοτικών επιχειρήσεων, αλλά και κάθε προϋπολογισμό που κινείται στη λογική της ανταποδοτικότητας.

Ολες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ.) και τα στελέχη τους στους δήμους συμφώνησαν με αυτήν την πολιτική. Ελεγαν πως "δεν είναι τίποτα μια μικρή συνδρομή για να έχει έσοδα ο Δήμος"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ