Τρίτη 1 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παράσταση εντυπώσεων με τις καταθέσεις στο εξωτερικό

Παζάρια με τις ελβετικές αρχές και τράπεζες γύρω από την επίσημη φοροδιαφυγή

Πρόκληση στα βάσανα του λαού, απροκάλυπτη κοροϊδία, μαζί και επιχείρηση συσκότισης της πραγματικότητας αποτελεί η εν εξελίξει κυβερνητική προπαγάνδα για τη «φορολόγηση» τάχα καταθέσεων - κεφαλαίων που βρίσκονται στις τράπεζες της Ελβετίας ή και άλλους φορολογικούς παραδείσους της πλουτοκρατίας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στα ίδια χνάρια με τους προκατόχους της, ήδη από πέρσι έχει βάλει σε εφαρμογή την κατάπτυστη ρύθμιση για το λεγόμενο «επαναπατρισμό κεφαλαίων», με την οποία έρχονται να ξεπλύνουν, και μάλιστα έναντι πινακίου φακής, κεφάλαια κάθε είδους και προέλευσης, με μοναδικό στόχο τη λεγόμενη τόνωση της ρευστότητας του ντόπιου τραπεζικού κεφαλαίου. Οπως αποδείχτηκε, τα σαπρόφυτα της πλουτοκρατίας, αυτοί που έχουν φυγαδεύσει κλεμμένο πλούτο, που υπολογίζεται στα 600 δισ. ευρώ, δεν είχαν απολύτως κανένα λόγο να ανταποκριθούν στην ευεργετική ρύθμιση, όπως και σήμερα δεν «ιδρώνει το αυτί τους» από τις όποιες δήθεν κυβερνητικές «απειλές».

Το υπουργείο Οικονομικών έρχεται τώρα και προσκαλεί τους ληστές να ...«αποκαλύψουν τα στοιχεία τους στις ελληνικές αρχές» (!) και να καταβάλουν στη συνέχεια ένα ποσοστό φόρου πάνω στα φυγαδευμένα κεφάλαια. Στο απυρόβλητο, έξω και από τη συγκεκριμένη διαδικασία, στη βάση και της «ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων», είναι τα αρπακτικά που δεν χαρακτηρίζονται «φοροφυγάδες». Ο ντόρος γίνεται μόνο για την επίσημα χαρακτηριζόμενη φοροδιαφυγή, γύρω από την οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε παζάρια με τις ελβετικές αρχές, πρώτα και κύρια με τις ελβετικές τράπεζες, που τους προστατεύουν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η «υπό κατάρτιση συμφωνία θα βασίζεται στο πλαίσιο συμφωνιών που ήδη υπεγράφησαν μεταξύ Ελβετίας - Ην. Βασιλείου και Ελβετίας - Γερμανίας». Πρόκειται δηλαδή για έναν ακόμη εμπαιγμό, καθώς οι όποιες διακρατικές συμφωνίες και κολεγιές και όροι έχουν να κάνουν και με το συσχετισμό δύναμης μέσα στο ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Αν και επίσημα δεν το ομολογούν, οι όροι της συμφωνίας, στο βαθμό που επιτευχθεί, θα περιλαμβάνουν την ανωνυμία των τρωκτικών - μεγαλοπελατών. Οι ελβετικές τράπεζες, σε συμφωνία με τους Ελληνες μεγαλοπελάτες τους, θα «υπολογίζουν» το φόρο, στη συνέχεια θα το αποδίδουν στις ελβετικές αρχές, που με τη σειρά τους θα αποδίδουν στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος δήλωσε σχετικά ότι η «Ελλάδα θα εισπράξει σημαντικούς διαφευγόντες φόρους πολλών ετών ή θα πληροφορηθεί στοιχεία που θα της επιτρέψουν να εντοπίσει κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ