Τρίτη 1 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΗΛΙΟΣ»
«Χέρι» σε δημοτικές εκτάσεις με αόριστα «οφέλη»

Τον «πατριωτισμό» των... δημάρχων στοχεύει η κυβέρνηση για να προχωρήσει το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ», ώστε τα γερμανικά και άλλα ενεργειακά μονοπώλια να «σκάσουν» στα κέρδη και έτσι να εξυπηρετηθεί και η... εθνική οικονομία (τους). Με επιστολή του προς τους δημάρχους, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης, τους καλεί να προσφέρουν κατάλληλες εκτάσεις που δε χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη αιολικών και κυρίως φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Το ενδιαφέρον είναι - όπως προκύπτει και από την πρόσκληση του υπουργείου - ότι δε γίνεται κουβέντα για λεφτά, μόνο μια γενικόλογη αναφορά σε «εύλογα» (αυτό γράφεται στο δελτίο Τύπου) «αντισταθμιστικά οφέλη», όπως «θέσεις εργασίας»! Κάτι που προφανώς συμβαίνει για να μειωθεί κι άλλο το - έτσι κι αλλιώς προαναγγελθέν ως χαμηλό - μίσθωμα προς τους πλουτοκράτες που θα μας κάνουν τη «χάρη» να πλουτίσουν σε βάρος μας.

Οι δήμαρχοι καλούνται να προσφέρουν δημοτικές εκτάσεις όπως «γη χαμηλής παραγωγικότητας, κατά προτίμηση μεγαλύτερη των 500 στρεμμάτων, που ο Δήμος σας δεν αξιοποιεί για καμία χρήση και θα μπορούσε να διαθέσει με τα ανάλογα αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία (θέσεις εργασίας, κ.ά.)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ