Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ενημέρωση κατά των ναρκωτικών από το ΕΣΥΝ

Μια σημαντική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της ενημέρωσης και πρόληψης κατά των ναρκωτικών, έλαβε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Νίκαιας. Με απόφασή του προσκλήθηκαν εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών(ΕΣΥΝ) οι οποίοι και μίλησαν με τους μαθητές του σχολείου, άκουσαν τους προβληματισμούς τους και απάντησαν στα ερωτήματα που τους έθεσαν.

Η εκδήλωση έγινε την περασμένη Παρασκευή και εκ μέρους του ΕΣΥΝ το σχολείο επισκέφτηκαν ο Παν. Κατηφές και η Ιλεάνα Ναζεντιάδου. Να σημειώσουμε πως το σχολείο αυτό γειτονεύει με το Γενικό Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας στο οποίο έχει εγκατασταθεί μονάδα χορήγησης υποκαταστάτων του ΟΚΑΝΑ και τόσο ο σύλλογος Γονέων όσο και οι μαθητές είχαν ταχθεί κατά αυτής της απόφασης του υπουργείου Υγείας.

Οι μαθητές συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συζήτηση που έγινε ανά τάξη και ιδιαίτερα επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους του ΕΣΥΝ η ανάγκη να απορριφθεί κάθε διαχωρισμός σε σκληρά και μαλακά ναρκωτικά και σε κάθε υποκατάστατο της τοξικοεξάρτησης. Παράλληλα αποκαλύφτηκε και η αναγκαιότητα της σωστής ενημέρωσης των νέων αλλά και των εκπαιδευτικών, ώστε οι τελευταίοι να μπορούν να ενημερώνουν σωστά τους μαθητές, καθώς πλέον η χρήση αρχίζει ακόμα και από το Γυμνάσιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ