Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Οργανωμένη δράση για δωρεάν στέγαση

Πρωτοετείς φοιτητές και γονείς με τη στήριξη του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ έπαιρναν δωρεάν τα κλειδιά των δωματίων τους για τις Εστίες

Το δικαίωμα στη δωρεάν φοιτητική στέγη επέβαλαν και υλοποίησαν οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους χθες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ολοι μαζί σαν μια γροθιά στήριξαν ενεργά και καθολικά τη νέα οργανωμένη και αποφασιστική παρέμβαση του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ στην Εφορία των Εστιών για να δοθούν τα δωμάτια δωρεάν στους πρωτοετείς φοιτητές. Το χαράτσι των 45 ευρώ το μήνα που επιβάλλει η διοίκηση του Ιδρύματος για τις Εστίες «έσπασε» στην πράξη ακόμη μια φορά. Μετά τους φοιτητές μεγαλύτερων εξαμήνων χθες ήταν η σειρά των πρωτοετών να έχουν - όπως πρέπει να είναι - δωρεάν φοιτητική στέγη. Το «αγκάλιασμα» από πρωτοετείς φοιτητές και γονείς της δυναμικής παρέμβασης του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ που κατέλαβε την Εφορία των Εστιών απαιτώντας να μην πληρώσει κανένας για τη φοιτητική στέγη, «σμπαράλιασε» τις αντιδράσεις της Πρυτανείας που έσπευσε να «νομιμοποιήσει» το χαράτσωμα επικαλούμενη σχετική απόφαση της Συγκλήτου.

Και όλα αυτά όταν από τις 380 αιτήσεις των πρωτοετών φοιτητών καλύφθηκαν μόνο οι 142 από τους οποίους το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επιβάλλει από πάνω και ενοίκια που φτάνουν συνολικά τα 560 ευρώ το χρόνο για τον καθένα, φορτώνοντας στις πλάτες γονιών και φοιτητών τη συντήρηση των Εστιών.

Οι γονείς και οι φοιτητές έπαιρναν τα κλειδιά χωρίς να πληρώνουν και η αγωνιστική αυτή παρέμβαση, όχι μόνο ανακούφισε αλλά έδωσε κουράγιο και θάρρος σε απλήρωτους, απολυμένους και άνεργους γονείς, στους εργαζόμενους από κάθε κλάδο να παλέψουν για να επιβάλουν το δίκιο της τάξης τους, της δωρεάν μόρφωσης για τα παιδιά τους.

Στη Φλώρινα

Κατάληψη στα ταμεία της φοιτητικής λέσχης του Πανεπιστημίου της Φλώρινας, πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι το ΜΑΣ, επιβάλλοντας τη δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές. Το ΜΑΣ με αυτή την κινητοποίηση κατήγγειλε τον αποκλεισμό της πλειοψηφίας των φοιτητών από το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση, μετά την απόφαση του Πανεπιστημίου να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων σε 500 από τους συνολικά 3.000 φοιτητές.

Τις προηγούμενες μέρες δόθηκαν οι κάρτες σίτισης και ενημερώθηκαν οι φοιτητές πως με βάση τη νέα σύμβαση με τον εργολάβο που λειτουργεί τη Λέσχη, μόλις 500 φοιτητές έχουν δικαίωμα δωρεάν σίτισης. Οι υπόλοιποι πληρώνουν 3,20 ευρώ την ημέρα για το φαγητό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ