Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
«Θέλουμε εργαστήρια - καθηγητές - βιβλία»

Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έκαναν, χτες, κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, για την άθλια κατάσταση και την υπολειτουργία των ΤΕΙ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση του ΜΑΣ στο υπουργείο Παιδείας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση του ΜΑΣ στο υπουργείο Παιδείας
Με το σύνθημα «θέλουμε εργαστήρια - καθηγητές - βιβλία και όχι διαβατήρια για την ανεργία», οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, στα ΤΕΙ, διαδήλωσαν έξω απ' το υπουργείο Παιδείας, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει τα ΤΕΙ σε υπολειτουργία, λόγω της μείωσης κονδυλίων. Η κατάσταση στα ΤΕΙ με τις μειώσεις προϋπολογισμών έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο πολλούς σπουδαστές, αφού οι καθηγητές δεν επαρκούν (μειώθηκαν σε μεγάλο ποσοστό οι πιστώσεις για τους έκτακτους καθηγητές, που αποτελούν την πλειοψηφία του διδακτικού προσωπικού), με αποτέλεσμα να στοιβάζονται στα εργαστήρια ή να περιμένουν σε λίστες αναμονής!

Οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ φώναξαν συνθήματα («Ακούστε καλά τι λένε οι σπουδαστές, έξω οι εταιρείες απ' τις σχολές») και απαίτησαν άμεσες λύσεις. Η απάντηση της κυβέρνησης, στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των διαδηλωτών με εκπροσώπους του υπουργείου (τον Ειδικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Β. Παπάζογλου κ.ά.), παρέμεινε στην ίδια προκλητική κατεύθυνση και συμπυκνώνεται στο εξής: Αυτά έχουμε, αυτά δίνουμε. Η μόνη συγκεκριμένη αναφορά που έγινε ήταν οι επιπλέον 300 πιστώσεις για καθηγητές πανελλαδικά, που δε φτάνουν ούτε για «ζήτω», αφού οι ελλείψεις και τα κενά είναι τεράστια.

Αντίστοιχες, μαζικές εξορμήσεις στους σπουδαστές, ανακοινώσεις στα τμήματα και παραστάσεις διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΜΑΣ στα ΤΕΙ της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο διοίκησης του ΤΕΙ και επέδωσαν ψήφισμα με το οποίο, μεταξύ άλλων, απαιτούν κάλυψη όλων των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, κανένας φοιτητής να μην πληρώσει για βιβλία - συγγράμματα, για σίτιση και στέγαση.

Στην Κοζάνη, οι σπουδαστές του ΜΑΣ, στη 1 το μεσημέρι πραγματοποίησαν κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΤΕΙ.

Σε Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Σέρρες και Καβάλα, πραγματοποιήθηκαν μαζικές εξορμήσεις.

  • Το Σάββατο συνεδρίασαν οι πρυτάνεις. Στην απόφασή τους αναφέρονται στα «οξύτατα προβλήματα προϋπολογισμού, κάλυψης των εκπαιδευτικών, διοικητικών και ερευνητικών λειτουργιών και υποστήριξης του ανθρώπινου δυναμικού», στα πανεπιστήμια. Ζήτησαν απ' την κυβέρνηση «να αναληφθούν πρωτοβουλίες με σκοπό την αποκατάσταση των όρων ομαλής ακαδημαϊκής λειτουργίας των πανεπιστημίων».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση των σπουδαστών αύριο στο υπουργείο(2013-10-23 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα των φοιτητών(2012-09-20 00:00:00.0)
Την Πέμπτη το αγωνιστικό ραντεβού για τα ΤΕΙ(2012-03-17 00:00:00.0)
Υπολειτουργούν τα ΤΕΙ και η κυβέρνηση ζητά τα ρέστα!(2011-10-15 00:00:00.0)
Περισσεύουν τα προβλήματα στις σχολές(2007-12-07 00:00:00.0)
Κινητοποιούνται οι σπουδαστές(2002-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ