Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Την Κυριακή συζητούν τον πανελλαδικό συντονισμό τους

Ενα παραπέρα βήμα στην οργάνωση του αγώνα τους κάνουν οι μαθητές αυτή την Κυριακή. Μετά από κάλεσμα που έχει απευθύνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, Συντονιστικά από διάφορες πόλεις και δήμους και σχολεία συναντιούνται την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην Γκράβα. Ηδη αποφάσεις για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συντονιστικό έχουν πάρει τα Συντονιστικά από: Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αιτωλοακαρνανία, Τούμπα, Αγρίνιο, Εύοσμο, Νάουσα, Καλαμάτα, Πύργο, Σπάρτη, Γιάννενα, Λευκάδα, Λάρισα, Βόλο, Κοζάνη, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά, Γκράβα, Μαρούσι, Περιστέρι, Νίκαια, Κορυδαλλό, Λούτσα. Καθώς επίσης και σχολεία, όπως 1ο ΕΠΑΛ Μεταξουργείου, 2ο Λύκειο και 3ο Γυμνάσιο Περάματος, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λούτσας, Λύκειο Λούτσας, 3ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων, 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας και 7ο Γυμνάσιο Καβάλας.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αγωνιστικές διεργασίες καθώς οι μαθητές συζητούν, πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις, αναδεικνύουν μαθητικά συμβούλια, αφού παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κυβέρνησης - συμμάχων - υπηρεσιακών παραγόντων της εκπαίδευσης δεν προτίθενται να παραιτηθούν από τον αγώνα τους.

Τα αιτήματα που βγάζουν στους δρόμους τους μαθητές βρίσκονται στο επίκεντρο της διεκδίκησης στην κινητοποίηση που πραγματοποιείται σήμερα στη Μεταμόρφωση, με πρωτοβουλία της τοπικής Ενωσης Γονέων και τη συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» και της Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής. Τα σωματεία των εκπαιδευτικών κήρυξαν στάση εργασίας για τις τρεις πρώτες ώρες, ενώ οι γονείς προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν κατάληψη των σχολείων τις δύο πρώτες ώρες και συγκέντρωση στο Δημαρχείο.

Την απόφασή τους να σταθούν στο πλευρό των μαθητών εξέφρασαν χτες εκπρόσωποι γονέων, του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, του Συλλόγου Γυναικών κ.ά. με παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα στη Ν. Σμύρνη. Ηταν μια κίνηση έμπρακτης συμπαράστασης στους μαθητές καθώς την περασμένη Τετάρτη αστυνομικοί παρουσιάστηκαν σε Λύκεια (2ο - 3ο ΓΕΛ και «Εστία») ζητώντας από τους διευθυντές και τους γονείς να δώσουν αναφορά για τις κινητοποιήσεις. Το μηχανισμό καταστολής που έχει στηθεί απέναντι στους μαθητές κατήγγειλαν με ανακοινώσεις τους ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Ν. Σμύρνης και η Ενωτική Κίνηση Γονέων Ν. Σμύρνης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org