Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Σήμερα διαδηλώνουν στο υπουργείο Παιδείας

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί, σήμερα, σε παράσταση διαμαρτυρίας, στις 11 π.μ, στο υπουργείο Παιδείας, ενάντια στο νόμο - πλαίσιο. Χτες, έγιναν Γενικές Συνελεύσεις φοιτητών και σπουδαστών στην Αθήνα. Το πλαίσιο του ΜΑΣ υπερψηφίστηκε απ' τους Συλλόγους του Φυσικού και του ΣΕΜΦΕ, οι οποίοι συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, στις κινητοποιήσεις για τα πάσο, στις καταλήψεις στις λέσχες σίτισης, στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη κ.ά.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών προχωρά σε νέες κινητοποιήσεις για τη δωρεάν μεταφορά και σίτιση. Αύριο Σάββατο θα κάνει και πάλι κινητοποιήσεις, για τα πάσο, στα καταστήματα της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΕ», που είναι τα σημεία αγοράς των νέων πάσο των 2,50 ευρώ. Το ΜΑΣ διεκδικεί να μην πληρώσει κανένας φοιτητής το πάσο του, αλλά και να υπάρχουν δωρεάν συγκοινωνίες.

Σήμερα και για τους απογραφείς

Επίσης σήμερα, σε κινητοποίηση έξω από το ΣΕΠΕ (Δραγατσανίου 8), στις 10 π.μ., καλούν το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ τους εργαζόμενους που εργάστηκαν στην απογραφή και 5 μήνες μετά την ολοκλήρωσή της παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι. «Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο που δούλεψε στην απογραφή να μην τους κάνει τη χάρη, να μην παραιτηθεί από τα δεδουλευμένα του, διότι απ' ό,τι φαίνεται αυτό έχουν βάλει στόχο», τονίζουν το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ.

Τρίτη πανελλαδική συνάντηση του ΜΑΣ

Την Κυριακή, 9 Οκτώβρη, στο ΤΕΙ Πειραιά, θα διεξαχθεί η τρίτη πανελλαδική συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Θα συμμετάσχουν φοιτητικοί σύλλογοι, Επιτροπές Αγώνα, μεμονωμένοι συνδικαλιστές, μέλη ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων, φοιτητές και φοιτήτριες που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ. Στην πανελλαδική συνάντηση θα γίνει απολογισμός δράσης του προηγούμενου διαστήματος, σχεδιασμός και οργάνωση της πάλης για τη νέα χρονιά και εκλογή νέας Πανελλαδικής και Εκτελεστικής Γραμματείας. Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 11.30 π.μ. και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Χατζηνικολάου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ