Σάββατο 8 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε αδιέξοδο χιλιάδες εκπαιδευτικοί

Θύματα των αυταπατών τους όσοι πήραν μέρος στον καταγγελλόμενο από το εκπαιδευτικό κίνημα διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Τα αδιέξοδα και οι αυταπάτες, που είχαν καλλιεργηθεί και «έπιασαν τόπο» σε μερίδα εκπαιδευτικών για διορισμό τους μέσα από το διαγωνισμό του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), που διενεργήθηκε σε καθεστώς αστυνομοκρατίας και με το εκπαιδευτικό κίνημα να τον καταγγέλλει τον Ιούνη του '98, αποκαλύφθηκαν πλήρως, επιβεβαιώνοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που διευρύνει τα προβλήματα στα σχολεία και εξακολουθεί να μην καλύπτει οργανικές θέσεις καθηγητών.

Χτες, λοιπόν οι εκπαιδευτικοί επιτυχόντες - «θύματα» του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που πίστεψαν τότε πως ακόμα και κόντρα στους συναδέλφους τους θα λύσουν το πρόβλημα τους ατομικά, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας ζητώντας το διορισμό τους και να μη γίνει νέος διαγωνισμός. Από τους 7.000 εκπαιδευτικούς που πίστεψαν ότι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα τους εξασφάλιζε δουλιά, περίπου 5.000, σύμφωνα με στοιχεία των ίδιων, δεν έχουν διοριστεί και καλούνται τώρα να συμμετάσχουν εκ νέου στο διαγωνισμό, ο οποίος αναμένεται να γίνει μέσα στο 2000, βρισκόμενοι έτσι σε καθεστώς «ομηρίας».

Από τα παραπάνω, για μια ακόμα φορά, δικαιώνονται τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για διατήρηση της επετηρίδας ως του μόνου αντικειμενικού και αδιάβλητου συστήματος για μαζικούς διορισμούς μέσα από αυτήν. Αποδεικνύεται, ταυτόχρονα, η απάτη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που είχε αποκλειστικό στόχο τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, την παραπέρα κατηγοριοποίησή τους. Και με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται η ανάγκη κοινής πάλης όλων των εκπαιδευτικών μαζί με τους μαθητές και τους εργαζόμενους, που αγωνίζονται για την ανατροπή αυτής της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ