Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΒΟΥΛΗ
Προς συρρίκνωση οι μονάδες του ΚΕΘΕΑ

Δε συζητάει για προσλήψεις ο υπουργός Υγείας

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση οδηγεί στο μαρασμό το ΚΕΘΕΑ μειώνοντας την χρηματοδότησή του και προωθεί με φανατισμό τα προγράμματα συντήρησης της εξάρτησης μέσω των προγραμμάτων μεθαδόνης που χορηγείται πλέον από τα νοσοκομεία, ο Α. Λοβέρδος και ο Μ. Τιμοσίδης έδειξαν για άλλη μια φορά στη Βουλή ότι έχουν σκοπό την υποβάθμιση των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ισχυρίστηκε ότι δεν θα μείνουν ακάλυπτα τα προγράμματα ψυχικής υγείας και εξάρτησης, αλλά είπε ότι το ΚΕΘΕΑ με 599 άτομα προσωπικό μπορεί να κάνει τη δουλειά του άρα δεν μπορούμε να μιλάμε με όρους προσλήψεων!

Κατά τον Α. Λοβέρδο, που με την πολιτική περικοπών που ακολουθεί έχει οδηγήσει στους δρόμους τους εργαζόμενους στο ΚΕΘΕΑ και τα άλλα προγράμματα αλλά και τους θεραπευόμενους, «πρέπει να επαινούμε το ΚΕΘΕΑ γιατί οι λειτουργοί του κάνουν δουλειά». Ο Α. Λοβέρδος δεν παρέλειψε να προβοκάρει τα παιδιά που ακολουθούν τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ που την προηγούμενη βδομάδα έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, λέγοντας ότι είναι «ντροπή σε αυτούς που τα έφεραν κάτω από το υπουργείο, αγκαλιασμένα»!

Μιλώντας στην ίδια επιτροπή ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Γ. Νοταράς είπε ότι οι κυβερνήσεις από το 2006 δεν έχουν εγκρίνει ούτε μια πρόσληψη και εδώ και τρία χρόνια εκκρεμούν 19 αιτήματα τοπικών κοινωνιών που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν για οικονομικούς λόγους. Μέσα στο 2011, τόνισε, χάσαμε 24 συνεργάτες και κατήγγειλε ότι από τον Ιούλιο το ΚΕΘΕΑ δεν έχει λάβει καμία μηνιαία συμβολή στον προϋπολογισμό του και εάν συνεχιστεί η κατάσταση είναι μοιραίο ότι θα γίνουν συρρικνώσεις σε μονάδες που ήδη λειτουργούν.

Στην χθεσινή συνεδρίαση δεν πήραν μέρος οι βουλευτές του ΚΚΕ αφού όπως έχει αποφασίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, τις ημέρες των απεργιών η θέση των βουλευτών του είναι στους δρόμους του αγώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενας χώρος για την αστείρευτη δύναμη του ανθρώπου(28/9/2016)
Απαιτείται ενίσχυση της απεξάρτησης και της πρόληψης(6/10/2011)
Η «κραυγή» δεν είναι μόνο αίτημα, αλλά και πράξη επιστροφής(30/9/2011)
Χρέος μας ...η ζωή(23/6/2010)
Διαχρονική υποτροπή της «αντιναρκωτικής» πολιτικής(23/6/2007)
Απ' τη θλιβερή διαπίστωση στο αισιόδοξο μήνυμα(15/6/2001)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org